Berlin’e ayak bastık

Meyzi ADONİ Spor
29 Temmuz 2015 Çarşamba

14. Avrupa Maccabiat Oyunları’nın yapıldığı Berlin’e gelmek için, pazartesi sabah (27 Temmuz) çok büyük bir kafile halinde Sabiha Gökçen Havaalanında buluştuk. Uçağın çok büyük bir kısmını Türkiye takımı olarak kapladığımız için, kendi özel uçağımızdaymış gibi çok rahat bir yolculuk yaparak, inişten de hemen önce sevgili pilotlarımızın bol şans dileklerini alarak Berlin’e ayak bastık. Havaalanından otobüslerimize binerek Maccabiatlar’da boy gösterecek bütün ekiplerin kaldığı otelimize geldik. Herkesi takım halinde görmek, ülkemiz için marşlar söylemek, diğer sporcuların da marşlarını dinlemek bizleri daha da gururlandırdı. Yolculuk sırasında ve otelde sporcularımızın dinlendiği sırada birkaç kişiyle konuşma fırsatı buldum, onların da duygularını öğrendim.

Erez Meshulam (Genç Basket): Bu sene rakiplerimiz ABD, İsrail, Kanada, Almanya ve İngiltere. Geçen Maccabiat’ta iyiydiler, fakat biz bu sene daha hazır geldik. Geçen senelere göre çok daha başarılı olacağımızı düşünüyorum. Berlin ile 2 yıl önceki Maccabiatlar arasında çok fark yok ama bu sene daha da eğlenceli olacakmış gibi geliyor.

Meir Abulafya (Badminton): İlk kez Maccabiatlara geldim. Ortam, özellikle arkadaşlık ortamı çok güzel. Otel de çok güzel. Açılışı heyecanla bekliyorum. Maçlarda zorlanabiliriz ama yeneceğimizi ümit ediyoruz. Allah yardımcımız olsun.

Aksel Ahituv (Yüzme): İki yıl sıkı antrenman yaptım. Bu Maccabiatlar’da Amerika, İsrail gibi ülkeler dereceye girmediği için çalışmamın başarı göstereceğine inanıyorum.

Cefri Sarfati (Junior Futsal): Çok heyecanlıyım. Ülkemi temsil edeceğim için çok mutluyum. Ülkeme de başarı kazandırmayı hedefliyorum. Maccabiatlara gelmeden önce en çok anlatılan şey açılış seremonisiydi. O anı yaşamak ve statta yürümek için çok heyecanlanıyorum.

Eli Kohen (Genç Basket): Bence bir önceki Maccabiatlara göre daha iyi hazırlandık. Birbirimizle daha iyi bir uyum yakaladık. İki yıl önce korktuğumuz takımlardan artık korkmuyoruz. Türk bayrağını göğsümde taşırken kendimi daha mutlu ve onurlu hissediyorum. Çok gurur duyduğum bir olay.

Sporcularımıza zaman ayırdıkları için çok teşekkür ediyor, hepsine başarılar diliyorum. Şans bizimle olsun.