İngiliz gazetesi: IŞİD Türkiye’yi hedef aldı

İngiliz Independent gazetesi, Suruç´da dün meydana gelen ve 32 kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısı haberinde "IŞİD Türkiye´deki terör eylemlerini çarpıcı biçimde artırdı” ifadesi kullanıldı.

Dünya
21 Temmuz 2015 Salı

Gazetede, Isabel Hunter ve Şeyhmus Çakan tarafından hazırlanan haberin  başlığı "Türkiye'deki mitinge, IŞİD'in düzenlediğinden şüphelenilen intihar saldırısında öğrenciler öldürüldü" şeklinde idi.

Gazeteye görüş bildiren Atlantik Konseyi adlı düşünce kuruluşunun Türkiye ve Suriye uzmanı Aaron Stein da Suruç'daki saldırıyı şöyle yorumladı:

“Daha evvel Türkiye’deki saldırılar rastgele düzenlenmişti. Bu saldırı ile ilgili olarak bizi en çok kaygılandıran konu patlamanın  şiddeti. Bize göre ortada son derece profesyonelce hazırlanmış bir saldırı planı var.” 

Gazetedeki haber şu ifadeler ile devam ediyor:

"Türkiye'nin NATO'daki müttefikleri, koruma konusunda zayıf kalınan  Suriye sınırının daha sıkı denetlenmesini istiyor.

Zira bu sınır radikal unsurlara  karşı verilen mücadelede bir cephe hattı konumunda.

Ancak halen Türkiye'de 1 milyon 800 bin Suriyeli sığınmacı olması ve halen sınırın mültecilere açık olması denetlemeyi son derece zor hale getiriyor.

Türkiye'nin liderleri Suriye'ye yönelik tek taraflı bir askeri harekat planlamadıklarını belirtmekle birlikte , ülkenin sınırlarını korumak için gereken her şeyin yapılacağını söylüyorlar.”