5 güzel kadın 5 siyasetçi

Sharesbuzz.com sitesi dünyanın en güzel beş kadın siyasetçisini belirledi.

Dünya
14 Temmuz 2015 Salı

Genelde  erkeklerin egemen olduğu siyaset dünyasının beş güzel kadını ve ülkeleri şöyle:

 

 

Orly Levy : Kasım 1973 doğumlu İsrailli siyasetçi halihazırda Evimiz İsrail Partisi’nin milletvekili olarak mecliste görev yapıyor.

Levy politikaya atılmadan evvel modellik yapmış ve birçok TV  şovunda rol almıştı.

Sethrida Geagea: Mayıs  1967’de Afrika’nın Gana’sında  doğan Lübnanlı siyasetçi  Geagea, 1994 yılından beri aktif politikanın içinde.

 

Dimple Yadav: 1987 doğumlu Hintli siyasetçi Yadav halihazırda milletvekili olarak görev yapıyor.  Hindistan’ın ünlü Singh Rawat ailesinin bir ferdi olan  Yadav aynı zamanda Hintli Bakan Uttar Pradesh’in eşi.

 

Maria Rosaria: 1975 doğumlu  İtalyan Bakan Rosaria, kamuoyunda aynı zamanda ‘Mara’ olarak biliniyor.

Eski bir sahne yıldızı olan ve kadın hakları konusunda yaptığı faaliyetlerle öne çıkan Rosaria, Maxim’s World’s dergisinin Dünyanın En Seksi Siyasetçileri Listesi’nde birinci olarak ilan edilmişti.

 

Sarah Louise Palin: 1964 doğumlu Amerikalı siyasetçi Palin, 2006 ile 2009 yılları arasında ABD’nin Alaska eyaletinin 9. valisi olarak görev almıştı. Palin Alaska’nın tarihindeki ilk kadın vali idi. 

2010 yılından beri Amerikan Fox News kanalında siyaset yorumcusu olarak çalışan Palin, ABD’nin Cumhuriyetçi Parti’den başkan yardımcılığına aday gösterilen ilk kadın olarak dikkat çekmişti.