İsrail’den Ürdün medyasına, “İsrail düşmanlığını teşvik etmeyin”

İsrail’in Ürdün Büyükelçiliği, Ürdün medyasında çıkan ve İsraillilere karşı saldırıları teşvik eden bir köşe yazısını kınadı.

Dünya
25 Haziran 2015 Perşembe

Elçilik Ürdün medyasında yayınlanan mesajında,  Ürdün Krallığı’na  çağrıda bulunarak medyanın İsrail düşmanlığını provoke eden yayınlarından kaçınması gerektiğinin altını çizdi.

Elçiliğin kınadığı söz konusu yazı Ürdün gazetelerinden Ad-Dustour’da yayınlanmıştı.

 Gazetede çıkan yazıda son zamanlarda Batı Şeria’da ve Kudüs’te İsraillilere karşı yapılan terör eylemleri övülmüş ve failler kahraman olarak ilan edilmişti. Hatta  köşe yazısını yazarı Ürdün halkından bu eylemleri yapanları  örnek almasını ve desteklemesini istemişti. 

İsrail elçiliği eleştirisinde özellikle söz konusu ırkçı yazının yazarını hedef alarak, bunları yazan kişinin İsraillilerle Filistinliler arasındaki düşmanlığı arttırmaktan başka bir işe yaramadığını, açıkça İsraillileri öldürmeyi teşvik ettiğini  belirtti.  

Elçilik ayrıca bundan sonra Ürdün medyasının pür dikkat takip edeceğini ve İsraillilere ve Yahudilere karşı her tür terörü destekleyen  yazılara anında Twitter’dan karşılık verileceğini yazdı.