Sanatta kısa kısa: İstanbul Müzik Festivali Kapanış Konseri

İKSV tarafından 43. kez düzenlenen İstanbul Müzik Festivali 29 Haziran akşamı eşsiz bir konser ile veda ediyor.

Tuna SAYLAĞ Sanat
24 Haziran 2015 Çarşamba

 Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, olağanüstü piyano tekniği ve müzikal derinliğe sahip ünlü piyanist Yuja-Wang’a eşlik edecek. Lütfi Kırdar Konser Salonu’nda gerçekleşecek konserde Çaykovski ve Respighi’den eserlerinden oluşan bir repertuar seslendirilecek. Dinleti öncesinde Asuman Kafaoğlu Büke ile

‘Roma ve Roma üçlemesi’ konulu söyleşiye katılabilirsiniz.

Kaçırılmayacak bir şölen!

 www.iksv.org.tr

 

BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN HEYKELLERİ CKM’DE

“Barış kanadım, sevgi silahımdır” diyen Tunuslu heykeltıraş Sahbi Chtioui’nin retrospektif heykel sergisi 16 Haziran ile 16 Temmuz tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi ev sahipliğinde Caddebostan Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Savaşın yıkıcılığının sonuçlarının en derin ve en sarsıcı biçimiyle yaşandığı, heykellerinin parçalanıp yıkıldığı günlerde Chtioui, barış ve kardeşliğin önemini sanatın gücüyle anımsatıyor.

Uzun yıllardır Fas’ta yaşayan sanatçının Türkiye’deki ilk sergisi 25 Mayıs - 8 Haziran 2015 tarihleri arasında Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde ‘Fas Kültür Haftası’ etkinliğinde açılmıştı. Chtioui’nin barış temalı 42 parçalık bronz heykel koleksiyonu gerçekten görülmeye değer. Özellikle Anadolu yakasında oturanlara hararetle tavsiye edilir.

www.sahbisclptor.com

 

 

‘Yolculuk Oniki’  için son günler

Şeli Abut Benha-bib’in ‘Yolculuk Oniki’ başlıklı resim sergisi, 6 Temmuz’a kadar Memorial Şişli Hastanesi Sanat Galerisi’nde  devam ediyor. Benhabib, yoğun bir duyarlılığı ve dinamizmi içeren tuvallerinde, öncelikle deneyci kimliğiyle dikkati çeker.

Genel olarak dışavurumcu bir çizgide gelişen bu deneycilik, sürekli kendini yenileme tutkusundadır. Bir tür rölyef derinliği kazanan bu tuvallerde günlük kullanım alanından toplanan atık nesneler sıkça yer alarak çalışmalara gizli bir kavramsal boyut katmakta. Sanatçının sergide tuval üzerine yağlıboya ve kâğıt üzerine karışık teknik çalışmaları yer alıyor. Ardından aynı sergi, 7 Temmuz - 7 Ağustos tarihleri arasında Memorial Ataşehir Hastanesi Sanat Galerisi’nde yer alacak.

selisanat.com

 

Genç yetenekler Galeri C.A.M’de

Start ‘Art within Reach’, 4 Haziran – 11 Temmuz tarihlerinde üçüncü kez C.A.M. Galeri’de (Contem-porary Art Marketing) düzenleniyor.  Genç koleksiyonerleri ve sanatseverleri genç sanatçıların işleriyle buluşturmayı hedefleyen START grup sergisi, farklı disiplinden sanatçıların belirli bir fiyat aralığında seçilen işlerini daha ulaşılabilir kılmayı amaçlıyor. Önceki senelerde büyük ilgi gören sergi, sanatın ulaşılmaz olduğu algısını yıkma konusunda kararlı. Katılan sanatçılar: Yusuf Aygeç, Neslihan Başer, Ayşe Bezenmiş,  Furkan ‘Nuka’ Birgün, Daniel Colagrossi, Merve Denizci, Emirhan Eren, Peter Hristoff,  Jennifer İpekel, Yücel Kale, Nihal Martlı, Özlem Ünlü, Güneş Bulut Yılmaz, Serkan Yüksel ve Cenin.                                  www.camgaleri.com