Irkçı manifesto: "Yahudi kimliği yok edilmeli"

ABD Güney Carolina Eyaletinin Charleston kentinde, kiliseye düzenlediği silahlı saldırıyla dokuz kişiyi öldüren, yakalanmasının ardından da suçunu itiraf eden Dylann Roof’un yazdığı ırkçı manifesto cumartesi günü internette bulundu.

Dünya
24 Haziran 2015 Çarşamba

 Beyazların üstünlüğüne inanan Roof manifestosunda büyük çoğunluğu beyaz olmasına rağmen Yahudi kimliğinin yok edilmesi gerektiğini yazdı.

21 yaşındaki Roof manifestosunda “Avrupalı ve Amerikalı Yahudilerin büyük çoğunluğu beyazlar fakat problem onların renklerinde değil kimliklerinde. Bana göre bir şekilde Yahudi kimliğini yok edebilirsek onların çok fazla bir probleme neden olacaklarını düşünmüyorum. Çünkü çoğu zenci gibi Yahudiler de kendilerini beyaz değil Yahudi olarak görüyorlar. Bir diğer sorun da Yahudilerin sosyal bağları. Sadece 24 saatliğine Yahudileri mavi yapabilseydik büyük bir farkındalık yaratırdık ve toplum neler olduğunu çok daha iyi anlardı. Yahudilerin ne yaptığını anlıyormuş gibi davranmayacağım, onlar bir gizem” gibi cümleleri lastrhodesian.com sitesinde yayınladı.

Rahatsız edici yazıda genelde, Afrika kökenli siyah Amerikalılar için ‘düşük zeka seviyeli, yüksek testosteronlu’ tanımlamaları ile onlar hakkında bölümler dışında Güney Amerika kökenliler, Asyalılarla ilgili bölümler halinde de yazılar bulunuyor.