Dostluk sofrası bu yıl Edirne’de

Türkiye Hahambaşılığı Vakfı ve Türk Musevi Cemaati, her yıl Ramazan ayında kurduğu dostluk sofrasını bu yıl Edirne’de de kurdu. 21 Haziran Pazar akşamı Edirne halkına verilen iftarın ardından, 22 Haziran Pazartesi akşamı da Edirne şehri yöneticileri ve erkanı ile iftar sofrasında bir araya gelindi

Ester YANNİER Toplum
24 Haziran 2015 Çarşamba

SELİMİYE BAHÇESİNDE İFTAR

  Türk Musevi Cemaati, Selimiye Camisinin bahçesinde, Edirne halkına bir iftar yemeği verdi. Cemaat Başkanı İshak İbrahimzadeh, Edirne Büyük Sinagogunun açılışı şerefine Edirne halkına teşekkür etmek amacıyla bir iftar programı düzenlediklerini belirterek, “Biz Edirne’ye tekrar döndük, evimizden daha güzel bir ev bulduk” dedi. Kurulan çadırda, toplam 700 kişiye iftar verildi.

PROTOKOL BULUŞMASI

  22 Haziran Pazartesi akşamı Edirne Ekmekçizade Kervansarayında verilen iftar yemeğine ise Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, il protokolü ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Gecede ayrıca İskeçe Müftüsü ve Gümülcine Müftüsü de hazır bulundu.

 

Edirne Sinagogunda üçüncü sergi

  22 Haziran’da iftar yemeği öncesinde, ‘Osmanlı’da Yahudi Kıyafetleri Sergisi’nin de açılışı gerçekleşti.  Küratörlüğünü geçmiş dönem Cemaat Başkanlarından Silvyo Ovadya’nın yaptığı sergi Büyük Edirne Sinagogunda, 28 Temmuz tarihine kadar açık kalacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN MESAJ

  İftar yemeğine bir mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Bu akşam düzenlediğiniz etkinlikler, toplumsal ve kültürel yapımızdaki çeşitliliğin, farklılıkları zenginlik olarak telakki etme anlayışının benimsediğinin, karşılıklı saygı çerçevesinde birlik ve beraberliğimizin perçinlenebileceğinin en somut göstergesidir” dedi.