Facebook’un kurucusu Zuckerberg’ten eğitime 5 milyon dolar

Facebook CEO’su ve kurucusu Mark Zuckerberg ile eşi Priscilla Chan, ABD’de kaçak olarak bulunan göçmen çocuklarının eğitimi için kurulan fona beş milyon dolar bağışladı.

Dünya
22 Haziran 2015 Pazartesi

I am in ( Ben de katılıyorum) adı verilen ve Thedream.us tarafından organize edilen kampanya aileleri ile kaçak olarak ülkeye giren çocukların üniversite eğitimlerinde kullanılacak.

Başkan Barack Obama tarafından çıkarılan özel bir kanun söz konusu çocukların sınır dışı işlemlerini süresiz olarak erteliyor.

Amerikan göçmenlik kanununda değişiklik yapan kanun teknik olarak bu çocukları ‘kanuni göçmen’ olarak tanımlamamakla birlikte, çocukların  ABD’de çalışma ve okumasına imkan veriyor.

Zuckerberg yaptığı bağış konusunda Facebook’taki yorumunda şöyle yazdı: “Amerika bir mülteciler ülkesi olarak kuruldu.  Dolayısı ile hangi ülkeden olurlarsa olsunlar  akıllı ve çalışkan insanlara yardım etmek ve onların potansiyellerini ortaya çıkarmak boynumuzun borcudur.”

Zuckerberg’in yardımı San Francisco körfez bölgesinde, önümüzdeki beş yılda 400 kaçak göçmen çocuğun üniversite eğitimi için kullanılacak.