Wikileaks: Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinden onlarca öğrenci Washington’daki İsrail Elçiliğini ziyaret etti

Ülkelerin gizlemeye çalıştığı diplomatik belgeleri yayınlamak ile ünlü Wikileaks’in son olarak yayınladığı belgelerde, Suudi Arabistan ve birçok Körfez ülkesinden onlarca öğrencinin İsrail’in Washington Elçiliğini ziyaret ettiği ve diplomatlar ile birlikte resimler çektirdiği görülüyor.

Dünya
22 Haziran 2015 Pazartesi

Arap öğrencilerin İsrail’in Washington Büyükelçiliğini ziyaret sebebi ise  uluslararası eğitim programları hakkında bilgi almaktı.

Reuters’ın haberine göre elçilik personeli öğrencilere bir brifing ile yurtdışındaki akademik kariyer olanakları hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Ancak haberde öğrencilerin İsrail üniversiteleri hakkında bilgi aldıklarına dair kesin bir ifade yok. 

Twitter’dan  bir açıklama yapan Suudi Arabistan Devleti  Wikileaks’in yayınladığı yaklaşık 60 bin belgeye dikkat çekerek,  vatandaşlarını internette dolaşan sahte Wikileaks dokümanlarına karşı uyardı.

Wikileaks tarafından yayınlanan belgeler, Suudi Arabistanlı diplomatlar ile diğer ülke kurumlarının  yetkilileri arasındaki e-posta haberleşmesinden oluşuyor.

Ancak Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı öğrencilerin İsrail Elçiliğini ziyaret ettiğini açığa çıkaran belgeleri ne inkâr etti ne de sahte olduğuna dair bir ifade kullandı.  Suudi Arabistan medyası ise olayı görmezden geldi.