İsrail Başhahamı: “Kilise yakmak Yahudi değerleri ile ters”

İsrail Aşkenaz Başhahamı Rav David Lau, Galile’de kimliği belirsiz kişiler tarafından yakılarak zarar verilen Ekmek ve Balık Kilisesi (Church of the Loaves and Fishes) için basına yaptığı açıklamada, söz konusu eylemin Yahudi değerlerine karşı gelmek olduğunu belirtti.

Dünya
22 Haziran 2015 Pazartesi

Rav David Lau şöyle konuştu: “Büyük bir olasılıkla radikal unsurlar tarafından organize edilmiş bu eylem Yahudiliğin hiçbir değeri ile örtüşmemektedir.”

Rav Lau, Tagba bölgesinde olan ve  bir grup Yahudi dindar lise öğrencisinin yaptığından  şüphelenilen olaydan sonra, anne –baba, sınıf öğretmenlerine çağrıda bulunarak genç dimağlarda ortaya çıkan radikalizme asla izin vermemelerini istedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Şin Bet’e (İsrail İç Güvenlik Örgütü) söz konusu eylemin faillerinin bulunması için özel talimat verdiğini belirtti.

Netanyahu, inanç özgürlüğünün İsrail Devleti’nin en önemli ahlaki değeri olduğunu ifade ederek, buna karşı olanların kim olursa kanunların önünde hesap vereceğini söyledi. 

Polis eylem dolayısı ile hepsi aynı Yeşiva’da ( Yahudi din okulu) okuyan 16 öğrenciyi göz altına alarak sorguladı.   

Galile’de göl kıyısında bulunan Ekmek ve Balık Kilisesi geçtiğimiz hafta yakılmış, duvarlarına Hıristiyanlık aleyhtarı yazılar yazılmış ve olayda iki kişi yaralanmıştı.