TripAdvisor CEO’su : “Kudüs en favori turistik mekanım”

Dünyanın en büyük internet turizm sitelerinden TripAdvisor CEO’su Stephen Kaufer, basına yaptığı açıklamada, dünyada yüzerce şehir gezdiğini, hiçbirinden Kudüs kadar etkilenmediğini belirtti.

Dünya
19 Haziran 2015 Cuma

Son olarak karısı ile turist olarak gittiği Kudüs'ten çok etkilendiğini belirten Kaufer, İsrail’de bulunduğu sırada JTA haber sitesine bir söyleşi verdi. 

Kaufer, söyleşisinde Kudüs’ü ilk defa 1989 yılında ziyaret ettiğini ve şehrin  binlerce yıllık tarihi ile modern yaşamı birleştiren  sihirli bir yönü olduğuna dikkat çekti.

Los Angeles’ta Ortodoks dindar bir babanın etkisinde  yetişen Kaufer, TripAdvisor’u 2000 yılında kurdu. 

2000 yılında Meksika’da  kalacak iyi bir otel ararken internette tüm ilanların aynı tarz resimlerden olduğunu fark eden Kaufer, sonunda kalmayı düşündüğü hotel hakkında gerçek bir müşteri tarafından yazılmış bir yorum bulmayı başarır.

Bu çabası Kaufer’e ilham olur ve 2000 yılında Trip Advisor’ı kurar.

Otelleri müşteri yorumlarına göre puanlayan Trip Advisor, bir yandan turistlerin harcadıkları paranın karşılığını almalarını sağlarken bir yandan da  turizm sektörünü de daha iyi olmaya zorlar. 

Geçen sene 1,25 milyar dolar kâr açıklayan Trip Advisor, her sene kârının yüzde ikisini çalışanlarının oybirliği ile seçtiği yardım kurumlarına bağışlıyor. Dev şirket 2013’te 2,7 milyon dolar bağış yaptı.