Prens William: “Gücünüz kültüre bağlılık ve birlikten geliyor”

Cambridge Dükü Prens William, İngiliz Yahudi Cemaatine yaptığı konuşmada tüm antisemit söylem ve tehditlere karşın Yahudi toplumunun her zaman dimdik ayakta durduğunu belirtti.

Dünya
19 Haziran 2015 Cuma

İngiliz Yahudi toplumunun en büyük hazinesinin, birbirine bağlılık ve  kültür birliği olduğunu belirten Cambridge Dükü, Yahudilerin tarih boyunca, yardımsever insanlar olarak yaşadıklarını, birbirlerini gözettiklerini, dolayısı ile de bugünlere gelebildiklerini dile getirdi.

İngiliz Tahtının 2. Varisi konuşmasına şöyle devam etti: “Siz ve aileleriniz bizler için çok değerlisiniz. Sizler her büyük bayramınızda Şabat’ta, Majesteleri Kraliçe ve tüm kraliyet ailesi için dua eden İngiliz vatandaşlarısınız.”

Prens Williams Yahudi sosyal yardım örgütü Jewish Cares’in  25. kuruluş yılı münasebeti ile verilen akşam yemeğine şeref konuğu olarak katıldı.

Jewish Cares Yahudi örgütü, Londra ve ülkenin güneydoğusunda maddi durumu iyi olmayan kişilerin temel ihtiyaçlarını karşılıyor. Jewish Care aynı zamanda  yalnızlık ve fakirlikle mücadele eden Holokost kurtulanları için de bir yardım merkezi işletiyor.