İsrail ordusundan Ramazan’da El Aksa Camisine otobüs servisi

İsrail Devleti, Ramazan ayı boyunca Batı Şeria ve Gazze’den Kudüs’teki El Aksa Camisine geçişleri kolaylaştırdı.

Dünya
18 Haziran 2015 Perşembe

İsrail Savuma Bakanlığı’na bağlı ve Batı Şeria’daki siviller ile ordu arasındaki koordinasyonu sağlayan COGAT’tan yapılan açıklamaya göre, bu sene Ramazan’da ilk defa Filistinlilere Batı Şeria’dan El Aksa’ya direkt otobüs seferleri sağlanıyor. 

Yaş sınırı olmadan tüm kadınlar ve 40 yaşının üstündeki erkeklere daha fazla kolaylık sağlayan sınır geçiş uygulaması tüm Ramazan ayı boyunca sürecek.  Hali hazırda  Filistinliler için  böyle bir seyahat, güvenlik soruşturması sonucu sağlanan özel izin ile mümkün oluyor. 

COGAT’tan yapılan açıklamaya göre, Ramazanın ilk cuması Gazze’den 800 kişi El Aksa ve çevresindeki kutsal yerleri ziyaret edecek. 

Ramazan’da 500  Filistinlinin Ben Gurion Havaalanından geçerek  yurt dışındaki akrabalarını ziyaret edeceği belirtilirken, yurt dışından gelen 300  Filistinli de İsrail yolu ile Gazze’ye giriş yapacak. 

Bu Ramazan’da bir ilk olarak 2000 yılından beri kapalı olan Hebron’daki 70 dükkan süresiz olarak açılırken, güneye giden ve ordu tarafından kapatılan iki yol da trafiğe açıldı.