İsrail ordusu: IŞİD’den sınırımıza sığınanları koruyacağız

İsrail’in yeni atanan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gadi Eisenkot meclis komisyonunda yaptığı konuşmasında İsrail’in, Suriye’de IŞİD’den kaçan ve İsrail sınırında Golan’da mahsur kalan mültecileri koruyacağını belirtti.

Dünya
18 Haziran 2015 Perşembe

Eisenkot, IŞİD’in söz konusu mültecilere herhangi bir saldırıda bulunması durumunda karşısında İsrail ordusunu bulacağını ifade etti.  

Eisenkot, İsrail meclisi Knesset’in Dış ilişkiler ve Savunma Komitesinin basına açık bölümünde yaptığı konuşmada,  Suriye’de gittikçe artan mülteci problemine dikkat çekti.

 Sınır bölgesi Golan’da binlerce sığınmacı olduğunu hatırlatan Eisenkot,  bu duruma  karşın Kudüs’ün gerekli insani ve askeri tedbirleri alması gerektiğini söyledi.

İsrail ordusunun en yetkili generali ayrıca, IŞİD’in Gazze’de de güç kazandığını ve Hamas’tan çok daha radikal olduğunu dile getirdi.

İsrail, Suriye’de iç savaş ve IŞİD’den kaçanları halihazırda sınırından içeri almıyor ancak güvenli bir bölgede kalmalarını sağlayarak insani yardım yapıyor.  Sınır dışına kurduğu sahra hastaneleri ile sınırdaki yaralılara hizmet veren İsrail ordusu,  tam teşekküllü hastane müdahalesi gereken acil vakaları ülkeye kabul ediyor ve tedavilerini üstleniyor.