İsrail Turu

Dünya
16 Haziran 2015 Salı

FİLİSTİNLİYİ DÖVEN İSRAİLLİ ASKERLERE CEZA VERİLDİ 

Calazin Mülteci Kampında bir Filistinliyi döverken görüntülenen iki asker, 28 gün askeri hapishane cezasına çarptırıldı. Görüntülerde mağdura hakaret eden bir diğer İsrail askerine ise 30 gün izin iptal cezası verildi. İsrail Ordusu olayla ilgili soruşturma açmama kararı aldı. Filistinli’nin mülteci kampındaki protestolarda tutuklanmasının haklı sebeplere dayandığı belirtilirken, askerlerin kaba kuvvete başvurması cezalandırıldı.

İSRAİL HÜKÜMETİNDEN AÇLIK GREVLERİNE MÜDAHALE KARARI

Geçtiğimiz pazar günü İsrail kabinesi tartışmalı bir kararı onayladı. Kanun açlık grevinde olan tutukluların hayati tehlikeye girmeleri durumunda zorla beslenmeleri için izin içeriyor.

İsrail Sağlık Birliği Başkanı Dr. Leonid Edelman ise doktorlara bu kanuna uymamaları çağrısında bulundu. Edelman “Kanun meclisten geçerse, doktorlara çağrı yaparak bu kanuna uymamalarını isteyeceğiz” açıklamasında bulundu.

GAZZE SINIRINDA YAŞAYAN ÇOCUKLARA PSİKOLOJİK DESTEK İÇİN EK ÖDENEK

İsrail Başbakanlık Ofisi, olağanüstü toplantıda, Gazze çevresindeki bölgelerde yaşayan çocuklara psikolojik destek için 3 milyon Şekel tutarındaki destek paketini onaylandı.

Geçtiğimiz senelerde Gazze çevresinde yaşayan çocuklara psikolojik destek için 4,6 milyon Şekel tutarında bütçe ayrılmıştı. Eğitim Bakanlığına, bütçenin tükendiği konusunda bilgi gelmesi üzerine olağanüstü bir toplantı ile ek bütçe sağlandı.

İSRAİL’DEKİ DÜRZİLERDEN DÜNYAYA ‘SURİYE’YE YARDIM EDİN’ ÇAĞRISI

İsrail’de yaşayan Dürzi cemaatinin üyeleri, Suriye’de radikal gruplar tarafından katledilen dindaşları için dünyaya yardım çağrısı yaptı.

Geçtiğimiz pazar günü İsrail’in kuzeyindeki Yarka şehrinde gösteri yapan Dürziler, Suriye’nin İdlib kentinde infaz edilen en az 20 Dürzi için destek çağrısında bulundu. İsrail Dışişleri Bakanlığı, Dürzilere yardım etmek için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.