İspanyol politikacı Holokost şakası nedeniyle ateş altında

Madrid Belediye Meclisi üyesi, dört yıl önce Twitter’da yaptığı Holokost şakası nedeniyle büyük tepki görüyor. Guillermo Zapata’nın istifası isteniyor

Dünya
17 Haziran 2015 Çarşamba

Madrid Belediye Meclisi yeni üyesi Guillermo Zapata, Yahudilerin Holokost’ta yok edilmesi ile dalga geçen, dört yıl önce attığı tweet nedeni ile yerden yere vuruldu. Ahora Madrid Parti Üyesi Zapata, 2011 yılında attığı tweet’de, “Bir Seat 600’e beş milyon Yahudi’yi nasıl sığdırırsınız? Küllükte” demişti.

İspanyol basınına göre Zapata tweet için özür diledi ancak antisemit olduğu yönündeki suçlamalarını inkâr etti. Belediye meclisi üyesi, açıklamasında her zaman kara ve acımasız mizahı sevdiğini belirtti.

Twitter’daki özründe Zapata, “Holokost’u çok acıklı ve korkunç bulmuşumdur. Kesinlikle antisemit değilim; tam aksine her zaman Yahudi kültürü ilgimi çekmiştir” dedi.

El Mundo’nun haberine göre yıllardır muhafazakârların yönetimi altında olan başkentin idaresini ele geçirmek için Ahora Madrid Partisi ile işbirliği yapan Sosyalist Parti konuyla ilgili çok acil bir açıklama beklediklerini dile getirdi. Zapata’nın istifasını talep eden Sosyalist Parti Sözcüsü Antonio Miguel Carmona, Madrid şehrinin ırkçı herhangi bir yaklaşımı kesinlikle tolere etmeyeceğini söyledi.

Dört yıl önceki tweet’i tekrar ortaya çıkınca hemen @casiopeaexpres kullanıcı isimli hesabını silen Zapata, @casiopeaexpres_ kullanıcı ismi ile yeni hesabını açtı.