UÖMO’da sene sonu sevinci: ‘We Will Rock You’

UÖMO’da sene sonu sevinci

Toplum
17 Haziran 2015 Çarşamba

We Will Rock You’ müzikali son yılların en iyisiydi

Berrin Politi Debayar yönetmenliğinde, Lise İngilizce Drama Kulübü öğrencilerinin sahnelediği müzikali yaklaşık 400 kişi izledi.100.yıl farkı olarak bu yıl müzikalde öğrencilerin yanı sıra mezunlar ve öğretmenler de rol aldı. Queen’in en beğenilen şarkılarından oluşan ve İngilizce olarak sahnelen oyunda şarkıların yanı sıra, danslar ve kullanılan teknolojik dekor da müzikale ayrı bir renk kattı. Son beş yıldır Fame, Grease, High School Musical, Hair Spray gibi gençlik müzikallerini sahneleyen Berrin Politi Debayar  yıl boyu süren bu çalışmaların öğrencilerin kişisel gelişimlerine büyük katkı sağladığını belirtti.


Inespo’da bronz madalya Rıfat Birmizrahi’nin

Amsterdam’da bu yıl yedincisi düzenlenen Inespo’da ((International Environmental Project) UÖML Öğrencisi Rıfat Birmizrahi ‘Alternative Cool Mist Generator’ isimli projesiyle bronz madalyaya layık görüldü. Tüm dünyadan 824 projenin katıldığı, 100 projenin finalist olarak davet edildiği yarışmaya Birmizrahi, UÖML Proje Danışmanı Talha Kılıç eşliğinde katıldı. Kılıç, Birmizrahi’nin proje sunumunun jüri tarafından büyük ilgi gördüğünü ifade etti. UÖMO ve Türkiye’ye bronz madalyayı getiren Rıfat Birmizrahi ve danışman öğretmeni Talha Kılıç’ı kutluyoruz.


100. yılda Şef Cem Mansur’ la müzik şöleni

Her yıl geleneksel olarak Raşel- Bernar Nahum anısına düzenlenen sanat festivalinin bu yıl özel konukları vardı. Gecede, ‘UÖMO Gençlik Orkestrası’ ve ‘Barış İçin Müzik Orkestrası’ Ulusal Gençlik Orkestrası Kurucu Şefi Cem Mansur yönetiminde sanatseverlere müzik ile dolu saatler yaşattılar. Konser öncesinde öğrencilerin yıl boyunca hazırladığı resimler,  üç boyutlu eserler ve seramik çalışmaları yenilenen ön bahçede sergilendi. Konuklar, UÖMO Gençlik Korosu’nun İngilizce, İbranice ve İspanyolca olarak söylediği şarkılara alkışları ile eşlik ettiler.


Geleneksel ‘Albert Levi Ödülleri’ ile yaz tatili hayalleri gerçek oluyor

UÖMO’da 2014-2015 eğitim dönemi geleneksel ‘Albert Levi Ödülleri’ ile kapandı. Her eğitim döneminin sonunda öğrencilerin,  yıl içerisindeki başarılarını ödüllendiren Albert-Mati Levi ve ailesi törende öğrenciler tarafından ayakta alkışlandı. Geçmiş yıllarda Albert Levi Ödülleri alan mezunlar törene katılarak Levi ailesine teşekkürlerini ifade eden bir plaket sundu. İlköğretim 8. Sınıf öğrencileri ‘İsrail Yaz Kampı’, Lise Hazırlık sınıfı ve 9. Sınıf ve 10.s Sınıf birincileri ‘Amerika Yaz Kampı’ ile ödüllendirildi. 5. sınıftan  lise son sınıfa kadar, her sınıf düzeyinin en başarılı ilk üç öğrencisi akademik başarıları dolayısıyla burs kazandılar.