İran nükleer görüşmelerini dinleyen casus bilgisayar virüsü

Dünyanın en büyük İnternet güvenliği şirketlerinden Rusya kökenli Kaspersky, İran ile uluslararası toplum arasında Avrupa’da yapılan toplantılarda kullanılan bilgisayarlara sızan akıllı bir virüsün önemli stratejik bilgileri üçüncü şahıslara aktardığını duyurdu.

Dünya
16 Haziran 2015 Salı

Kaspersky firması açıklamasında virüsün son derece yüksek bir seviyede yazıldığını ve Tayvan firması Foxconn tarafından  yazılmış gerçek dijital kimlikler ve sertifikalar kullandığını belirtti. 

Foxconn dünyanın sayılı dijital kimlik doğrulama sistemleri üreticisi ve müşterileri arasında Apple, Blackberry, Google, Huawei ve Microsoft gibi firmalar var.

Yapılan detaylı incelemede  Duqu2.0 adlı virüsün Avrupa’da bazı otellerin uzaktan konferans yapmayı sağlayan bilgisayar ekipmanlarının devrelerinde bulunduğu ortaya çıktı.

 Dijital kimlik üreticisi Foxconn yaptığı açıklamada, çalınan sertifikalarda üstü kapalı olarak İsrailli mühendislerin parmağı olduğunu iddia etti. Ancak İsrail söz konusu suçlamayı reddediyor.

İnternet protokollerinde iki bilgisayar arasındaki haberleşme elektronik sertifikalar ile güvenli hale getiriliyor.

Sertifikalar sizin bağlandığınız bilgisayarın, banka veya haberleşme yaptığınız tarafın gerçekten doğru olduğunu teyit ediyor. Uygulamada güvenli iletişim yapan her tarafın Foxconn gibi firmalarda tutulan bir sertifikası var.  Ancak bilgisayar korsanları bu sertifikalarda tutulan bilgileri bir şekilde ele geçirirse siz banka ile haberleştiğinizi sanırken aslında stratejik bilgilerinizi üçüncü şahıslara veriyor olabilirsiniz.