FIFA 2026 Dünya Kupası ertelendi

FIFA´da yaşanan son gelişmeler nedeniyle 2026 ile ilgili tüm çalışmalar askıya alındı.

Spor
11 Haziran 2015 Perşembe

FIFA Genel Sekreteri  Jerome Valcke, basına yaptığı açıklamada, daha evvelki dünya kupalarının ülke seçmelerinde rüşvet alındığı iddiası ile açılan soruşturmalar dolayısı ile 2026 organizasyonu ile ilgili tüm çalışmaların askıya alındığını söyledi.

Valke şöyle konuştu: “Şu anki mevcut şartlarda 2026’da  yapılacak kupanın hangi ülkede yapılacağı ile ilgili karar almak son derece mantıksız olur.”

Ancak Valke bu kararlarının 2018’de Rusya’da ve 2022’de Katar’da oynanacak FIFA Dünya Kupası’nı etkilemeyeceğini de belirtmekten kaçınmadı.

10 Haziran’da Rusya’yı  ziyaretinde mikrofonlara konuşan Valke, 2018  Dünya Kupası ile ilgili çalışmaların planlandığı gibi süreceğini söyledi. 

ABD mahkemesi son olarak FIFA eski Başkan Yardımcısı ve Trinidad milletvekili Jack Warner’i 2010 Dünya Kupası’nın Güney Afrika’da yapılması için 10 milyon dolar rüşvet almakla suçluyor.

Savcının iddianamesine  göre Güney Afrika, Karayip Adaları   Futbol Birliği’ne  10 milyon dolar ödemeyi kabul etmiş. Karşılığında da Warner ve iki suç ortağı  2010 Dünya Kupası için Fas  yerine Güney Afrika için oy kullanmış.