BAT-MİTSVA kızlarının coşkusu

Annettte Bat-Mitsva Kulübünün 2014-2015 dönemi kızlarının toplu Bat-Mitsva töreni 7 Haziran Pazar günü Neve Şalom Sinagogunda yapıldı. Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen törende yer alan 52 genç kızın coşkusu görülmeye değerdi. Babalarının kollarında sırayla sinagoga giren kızların heyecanını aileleri de paylaştı.

Toplum 0 yorum
10 Haziran 2015 Çarşamba

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen törene bir yıl boyunca kulübe devam eden Bat-Mitsva çağındaki 52 genç kız katıldı. Törene gençlerin yıl boyunca yaptıkları çalışmaları gösteren bir video klibin gösterimi ile başlandı.Kızlar, Cenk Rofe ve İzzet Bana yönetimindeki Estreyikas D’Estanbol eşliğinde Boi Kala şarkısı ile babalarının kollarında sinagoga girip Teva’daki yerlerini aldılar. Hahambaşı Rav İsak Haleva girerken, kızlar hep bir ağızdan Baruh Aba şarkısını söyleyerek kendisini karşıladılar. Hegkom Koordinatörü Hayim Hason tüm davetlilere ‘hoş geldiniz’ dedikten sonra Tsena Urena söylendi.

Hahambaşı Rav İsak Haleva Ehal kapılarını açtı. Kızlar Bat-Mitsva duasını İbranice ve Türkçe tercümesi ile okudular. Hahambaşı Mişeberah duasını okuduktan sonra Ehal kapılarını kapadı. Kızlar kulüp şarkılarını söylediler ve ardından Hahambaşı Haleva kızlara hayır dualarını verdi.

Kızlar giriş konuşmalarının ardından yıl boyunca onları eğiten öğretmenleri Lara Levi, İvon Siva, Mirey Kasuto, Tuna Sevgi, Valeri Kohen, Milen Yeşilbahar, Rakel Sivilya, ve Rakel Benkandiyoti’yi Teva’ya davet ederek teşekkür ettiler ve birer buket çiçek verdiler.

Bu yıl mum töreninin teması yıl boyunca öğrendikleri konulardı. Sırası ile mumlar yakılırken mitsva, Şabat, hala, doğal ve Tanrısal ruh, seçimler ve kararlar, Tanrısal hediyelerimiz, tsedaka, dua, Sara’nın hikayesi, bayramlar ve kulübün adı Annette konuları izah edildi. On ikinci mum yakılırken kulübe adı verilen, 2003 terörist saldırısında hayatını kaybeden Annette Rubenstein Talu anıldı. Kızlar yıl boyunca topladıkları tsedakayı vermek üzere Teva’ya Yetimleri Koruma Derneği adına Nedim Kalaora’yı davet ettiler. Mumlar yakılırken Od Yişama, Adama Veaaşayi, Şir Gaaguim, Ava Nagila, Tu Madre kuando te paryo ve Ose Şalom şarkılarını söylediler. Tören gösterisini hazırlayan UÖMO müzik öğretmeni Emine Çolak ile tüm sene yanlarında olan Bat-Mitsva kulübü sorumluları Psikolog Romina Yeroham ile baş öğretmen Linda Güner’e teşekkür edildi ve çiçekleri verildi.

Sene içindeki katılım ve performans değerlendirmelerine göre başarılı olan kızlara ödülleri verildi. Hegkom Başkanı Hayim Kohen Yanarocak bu günün organizasyonuna katkısı olanlara teşekkür etti. Hahambaşı Rav İsak Haleva tarafından verilen diplomalarının dağıtımı ile tören son buldu. Diplomaların yanında ‘Yahudilikte Ergenliğe Geçerken’ kitabı ile Rav N. Behar’ın ‘Dini Uygulama Rehberi’ hediye olarak verildi.

Neve Şalom Kültür Merkezine inen kızlar aileleri ile birlikte pastalarını kestiler. Ardında Matan Baseter-La Casa Catering’in hazırladığı kokteyle geçildi. Arkadaşları ile birlikte dans eden kızlar, aileleri ile birlikte bol bol resim çektirerek anılarını ölümsüzleştirdiler.

1 Yorum