"Sadece Romanların değil tüm Türkiye´nin milletvekili olacağım”

7 Haziran seçimleri ile 4 Hıristiyan ile bir Roman asıllı Türk vatandaşı TBMM’ye girmeye hak kazandı.

Toplum
8 Haziran 2015 Pazartesi

Selina Doğan (CHP), Markar Eseyan (AKP), Garo Paylan  ve  Erol Dora (HDP)  meclise girmeye hak kazandı.  İzmirli Özcan Purçu ise CHP’den Roman vatandaş  milletvekili olarak tarihte bir ilke imza attı.

İzmir'den milletvekili olarak TBMM'ye gideceği için onur duyduğunu belirten Purçu, "Sadece Romanların değil tüm Türkiye'nin milletvekili olacağım.” Şeklinde konuştu.

 TBMM'de ilk çalışmasının  Roman mahallelerinin iyileştirilmesi için olacağının belirten Purçu, buruk bir sevinç yaşadığını da belirtmekten kaçınmadı.

Özcan Purçu, Roman kökenli ilk milletvekili seçilmesinin mutluluğunu tam yaşayamadığını,  Roman mahallelerinde İzmir'de son seçimlerin üç katı oy almalarına rağmen CHP’nin Türkiye genelinde oylarını arttıramadığından yakındı.

Purçu şöyle konuştu: “Sonuçlar  bizim için buruk oldu. Yüzde 30'ları geçeceğimizi umuyorduk. CHP olarak oylarımız koruduk. İzmir'de yüzde 4 artış sağladık. Ama bunu Türkiye geneline yansıtamadık. Türkiye'nin ilk Roman kökenli milletvekili olmamdan dolayı gurur duyuyorum."