Jack Miller adlı avukat, Yahudi olduğu için kovulduğu iddiası ile ZARA’yı mahkemeye verdi

2008 yılından Mart 2015’e kadar İspanyol kökenli ZARA’nın avukatlığını yapan Jack Miller, ünlü markanın kendisini Yahudi, Amerikalı ve gey olduğu için kovduğu’ iddiası ile mahkemeye başvurdu.

Dünya
5 Haziran 2015 Cuma

Avukat Miller ABD New York ‘ta açtığı davada kendisine ayırımcılık yapıldığını iddia ederek, 40 milyon dolar tazminat istiyor.

Miller, mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde çalıştığı yıllar içinde firmanın kâra geçmesinde büyük  rolü olduğu halde  haksız bir şekilde işine son verildiğini belirtiyor.

ZARA’nın İspanyol kökenli Hıristiyan çalışanlarına öncelik verdiğini iddia eden Miller, aynı zamanda çalışma arkadaşlarının kendisine cinsel tercihinden dolayı alaycı elektronik postalar gönderdiklerini belirtiyor. 

ZARA’nın ABD şubesi  hakkında açılan dava ile ilgili yaptığı açıklamada şunları belirtti: “ZARA her tür kültürden ve ırktan dünya çapında, 88 ülkede 140.000 çalışanı olan uluslararası bir kuruluştur. Küresel başarımızda her tür etnik ve inançsal farklılıklara eşit yaklaşımımızın büyük payı olmuştur.

Davacının dava dilekçesinde iddia ettiği konular şoke edicidir.“

Firma, açıklamasında iddia edilen suç fiillerinin ispat edilememesi durumunda avukatlarının firmanın haklarını sonuna kadar koruyacaklarının altını çizdi.