İngiltere eski Başbakanı’nın yeni görevi: Antisemitizm ile savaş

İngiltere’nin eski Başbakanı ve Ortadoğu Barış Dörtlüsü’nün eski Temsilcisi Tony Blair artık Avrupa’da yükselen antisemitizm ve Holokost inkârı ile mücadele edecek.

Dünya
4 Haziran 2015 Perşembe

Yeni görevini 4 Haziran Perşembe günü basına açıklayan eski Başbakan, Ortadoğu Barış Dörtlüsü temsilciliğinden istifa ettiğini, ancak artık Avrupa Hoşgörü ve Uzlaşma Konseyi yönetim kurulu başkanı olarak Yahudilere karşı yapılan ırkçılıkla mücadele edeceğini belirtti.

Avrupa Hoşgörü ve Uzlaşma Konseyi her tür ırkçılıkla mücadele dışında aynı zamanda, Holokost inkârının Avrupa’da suç fiili olarak kanunlaşması için çaba gösteriyor.

Blair, yeni görevini Avrupa Yahudi Kongresi Başkanı Moşe Kantor ile birlikte kaleme aldığı ve İngiliz gazetesi  The Times’da yayınlanan  bir köşe yazısında resmen  duyurdu. Kantor ve Blair imzalı köşe yazısı, Avrupa’da hızla yayılan antisemitizm konusunda yöneticileri uyarırken şöyle diyor:

“Antisemitizm sadece Yahudilerin problemi değil. Temelde ırkçılık olarak tüm toplumlara bulaşabilecek bu sosyal hastalık hepimizin iyiliği için son derece yakından takip edilmeli ve gereken yapılmalıdır.”