Filistin Futbol Federasyonu Başkanı futbol yolu ile terörü destekledi mi?

Uluslararası basında nefret söylemlerini gözleyen organizasyon ‘Palestinan Media Watch’, Filistin Futbol Federasyonu Başkanı Jibril Jajoub’un 1978’de 38 kişiyi öldüren bir teröristin adına masa tenisi turnuvası düzenlediğini iddia etti.

Spor
29 Mayıs 2015 Cuma

El Fetih örgütünün eski güvenlik şefi olan Jajoub, Filistin Yönetiminin İsrail’in FİFA’dan uzaklaştırılması için yaptığı kampanyanın başını çekiyor.

Yedioth Aharonot gazetesinin haberine göre, Filistin Yönetimi adına  FİFA’ya İsrail’i şikayet eden Jajoub, Batı Şeria Güvenlik Şefi olarak çalıştığı dönemde sporu kullanarak terörü desteklemiş.

Gazetenin yayınladığı rapora göre, Jajoub ve El Fetih yönetimi zamanında halka yaptığı açıklamalarında  1972’de  Münih Olimpiyatlarında 11 İsrailli sporcunun ölümünden sorumlu teröristleri  birer kahraman olarak nitelemişler. 

Öte yandan İsrail futbol çevreleri, FİFA’daki yolsuzluk skandalları ve başkanlık seçiminin İsrail’in uzaklaştırılması konusunda yapılacak oylamaya  olumsuz etki yapmasından endişe duyuyor.

Endişenin en büyük nedeni şu anki FİFA Başkanı Sepp Blatter’ın yeniden seçilmek için Arap ülke temsilcilerinin oylarına ihtiyaç duyabileceği ve İsrail konusunda objektif karar vermekte zorlanacağı.