Basketbolda play-off heyecanı

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk heyecanının yaşandığı bu günlerde başka bir heyecanla daha karşı karşıya spor seyircisi… Türkiye Basketbol Ligi’nde play-off heyecanı başladı ve hatta bitmek üzere…

Roza SABA MORHAYİM Spor
27 Mayıs 2015 Çarşamba

Basketbolda Spor Toto Play-Off'a yükselmeyi başaran takımlar Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş, Pınar Karşıyaka, Trabzonspor Medical Park, Banvit, Türk Telekom ve Galatasaray Liv Hospital içerisinden yarı finale yükselmeyi başaran ilk takım Trabzonspor oldu. Trabzonspor, Darüşşafaka Doğuş’u evinde ve deplasmanda mağlup ederek direkt yarı finale kalmayı başarırken, diğer takımlar rakipleriyle yakaladıkları beraberlik sonucunda bir maç daha oynayacaklar.

Kazanan takımın yarı finale yükseleceği diğer üç play-off çeyrek final eşleşmesi ise şu şekilde: Anadolu Efes - Türk Telekom, Pınar Karşıyaka - Banvit, Fenerbahçe Ülker - Galatasaray Liv Hospital.

Bu eşleşmelerin içerisinde en çok ilgi çeken ise kuşkusuz ki derbi niteliğindeki Fenerbahçe Ülker- Galatasaray Liv Hospital karşılaşması…

Ligi normal süresinde birinci bitiren Fenerbahçe Ülker play-offlara son sıradan katılan Galatasaray Liv Hospital ile Ülker Sports Arena’da karşılaşıyor.

Sarı-lacivertli ekip Euroleague’de Final Four macerasından döndüğü gibi yeni bir mücadele içerisine girerken Galatasaray daha dinlenmiş bir şekilde rakibinin karşısına çıktı. İki rakip arasında oynanan serinin bu ilk mücadelesinde Fenerbahçe Ülker rakibine nefes aldırmadan farklı galibiyete ulaştı. Fenerbahçe, beklediği gibi sonuçlanmayan Final Four dönüşü olası moral bozukluğu ve yorgunluk iddialarını bu galibiyetle yanıtladı. Serinin ilk karşılaşmasında son saniyeye kadar üstünlüğünü ve sayı avantajını koruyan ekip, uzatmalara giden serinin ikinci maçında rakibi Galatasaray Liv Hospital’a deplasmanda bir sayı farkla yenildi. Maç sonrası yapılan röportajda Zeljko Obradovic rakibi tebrik ederek bu karşılaşmayı sezonun en kötü maçlarından biri olarak nitelendirdi.

Fenerbahçe Ülker, kadrosuyla rakiplerine göre çok büyük bir avantaja sahip. Bogdan Bogdanovic ve Jan Vesely gibi genç yeteneklerin yanı sıra bu sezonki performansıyla Euroleague’in normal sezon en değerli oyuncusu unvanını kazanan Nemanja Bjelica gibi deneyimli oyuncuları bünyesinde barındıran sarı-lacivertli ekip Türk oyuncuları yönünden de oldukça şanslı; takım kaptanı Emir Preldzic ve Semih Erden gibi diğer oyuncular da oyuna önemli katkı sağlıyorlar. Bu sezon hem Avrupa’da hem de ligde müthiş işler çıkaran bir ekipten bahsediyoruz. Geçtiğimiz senenin Euroleague şampiyonu Maccabi Electra Tel Aviv’i bu sene play-offlarda kendi evinde turnuva dışı bırakan Fenerbahçe Ülker, Avrupa’da da kendini kanıtlayan bir takım haline geldi, bu durum takımın ligdeki algısını da mutlaka güçlendiriyor olmalı. Kısacası formunda olduğu zaman Obradovic’in takımının ligde yenemeyeceği bir takım yok gibi gözüküyor. Ülker Sports Arena’da oynanacak serinin son maçında taraftarın desteği de Fenerbahçe Ülker için rakibi Galatasaray Liv Hospital karşısında zafere ulaşmakta önemli bir silah olacaktır.

Bu sene Euroleague’deki diğer temsilcimiz Anadolu Efes, rakibi Türk Telekom karşısında galip gelebilirse Trabzonspor ile yarı final mücadelesi oynayacak. Pınar Karşıyaka - Banvit eşleşmesinin galibi ise Fenerbahçe Ülker - Galatasaray Liv Hospital eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek. Bu play-off karşılaşmalarının da oldukça çekişmeli geçmesini bekleyebiliriz, zira ligin en iyi sekiz takımından bahsediyoruz. Tüm takımlar şüphesiz ki şampiyonluk yolunda varını yoğunu ortaya koyacak ve son ana kadar şampiyonluğun peşini bırakmayacaktır.