Süzer, İsrailli ortağıyla Miami’de otel ve konut yapıyor

Süzer Grubu, İsrail merkezli ASRR Capital ile birlikte Miami’de okyanus kenarında gerçekleştirilecek bir konut projesi için kontrat imzaladı.

Ekonomi
20 Mayıs 2015 Çarşamba

Güney Florida’daki ilk projesini gerçekleştirmeye hazırlanan İstanbul merkezli Süzer Grubu, Alex Sapir ve Rotem Rosen’in idaresindeki ASRR Capital ile birlikte 8955 Collins Avenue adresindeki 41 mülk sahibi ve konut idaresine 40 milyon dolar ödeme yaparak buradaki mülkleri satın alacak.

Okyanus kenarındaki bölgede alım işleminin 45 gün içerisinde tamamlanması, arazideki binaların yıkılmasının ardından konut ve otel inşasının ise Aralık’ta başlaması bekleniyor.

Bankacılık ve enerji yatırımları bulunan ve İstanbul’daki Ritz-Carlton’un da sahibi olan Süzer Grubu, ABD’deki ilk satın alımını iki ay önce New York’ta yapmıştı.

Grup, İsrailli ASSR Capital ile birlikte 218 Madison Avenue adresinde de bir konut projesi planlıyor.

Miami’deki projede Süzer Grubu 7 Yıldızlı bir otel ve dünya markası tanınmış bir restoranı bu proje içinde bünyesine katacak. ASRR ve Süzer grubunu bu gayrimenkul işleminde Miami’nin tanınmış emlakçilerinden Amerikan ve Türk vatandaşı olan Sima Kohen Aventura Real Estate firması ile EP Realty Grup’tan Estrella Perez temsil ediyor.