Hormonlu Selfie çubuğu: Lily Camera

2014 senesinin en büyük buluşu olarak lanse edildi selfie çubukları; 2015 CES fuarında bu konuda faaliyet gösteren en azından 30 tane firma vardı. Geçen hafta posta kutularımıza düşen, selfie çılgınlığının adeta bir sonraki boyutu olarak nitelendirilebilecek yeni bir teknolojik cihazın habercisi olan Lily Camera da alışkanlık ve teknolojinin ilginç bir birlikteliği gibi görünüyor

Aydın BOLKAR Teknoloji
20 Mayıs 2015 Çarşamba

Eski dönemlerde tatillerin ve unutulmaz anıların fotoğraflanması istendiğinde, civarda bulunan bir yabancıdan rica edilir ve fotoğraflar bu şekilde çekilirdi.

Telefonların ön yüzünde bulunan kameraların amaçlarının video konferans olduğu ilk dönemlerden beri üreticiler tarafından ısrarla vurgulandı.

Ne zaman ki 2014 Oscar ödül törenlerinde Samsung büyük bir reklam kampanyasına imza attı, adeta dünyanın Selfie pimi çekilmiş oldu.

Bir çok akıllı telefon üreticisi, ön kameranın ismini selfie kamerası olarak güncelleme ve bu kamerayı da en az arkada bulunan ana kamera kadar kaliteli yapma yarışına girdi.

Öte yandan, önümüzdeki çok yakın geleceğin büyük yeniliklerinden birinin drone’lar olduğu düşünülüyor. Yaşadığımız coğrafyada, Türkçe karşılığı olan İHA’nın (insansız hava araçları) hiç de kulağa hoş gelmeyen askeri bir terim olarak kullanıldığı düşünülse de bütün dünyada bu konuda adeta bir yarış yaşanıyor.

Teknik olarak, havacılık lisansı gerekmeyen, belirli bir irtifada ve uçuşa yasak olmayan bölgelerde kullanılabilen bu cihazlar bir çok ticari amaçla kullanılabilmesi amaçlanıyor. Internet’te videolarını bulabileceğiniz, Amazon ve Domino’s Pizza’nın 2014’de yaptıkları denemeler bulunuyor. Hem posta masrafları ve elemandan tasarruf, hem de servis hızı ve kalitesinde artış olarak düşündüğünüzde kulağa hoş geliyor, hem de bahşiş verme sıkıntısı olmadan...

Geçen hafta posta kutularımıza düşen, yeni bir teknolojik cihazın habercisi olan Lily Camera da yukarıda bahsettiğim alışkanlık ve teknolojinin ilginç bir birlikteliği gibi duruyor.

Teknolojik olarak oldukça sofistike bir altyapıya sahip olan cihaz ile, 15 metre yüksekliğe kadar, saatte 40 km’ye ulaşan süratlerde kendi artistik videolarınızı hem de HD kalitesinde çekebileceksiniz. Cihaz, adeta uysal bir köpek gibi sizi cebinizde bulunan verici sayesinde takip edecek ve belirli bir mesafenin dışına çıkmayacak.

Selfie çılgınlığının adeta bir sonraki boyutu olarak nitelendirilebilecek bu oyuncağa 15 Haziran’a kadar web sitelerinden erken sipariş ile 499 USD’ye sahip olabilirsiniz. 2016 Şubat’ında gönderimine başlanacak olan Lily’nin satış fiyatı bu tarihten sonra 999 USD olacak.

Outdoor sporlara merakınız varsa, kayak veya board yaparken elinizde kocaman bir çubukla kendinizi çekmekten etrafın güzelliklerine zaman ayıramıyorsanız kaçırmayın...