Barış için karikatürler: 15 Mayıs-31 Ağustos

Tuna SAYLAĞ Sanat
20 Mayıs 2015 Çarşamba

Barış için karikatürler:  

İstanbul Fransız Kültür Merkezi, Aydın Doğan Vakfı ile geçen yıl başlayan işbirliği çerçevesinde, dünya barışına adanan karikatürlerden oluşan bir sergiye 15 Mayıs-31 Ağustos tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Daha önce New York’ta Birleşmiş Milletler bünyesinde açılan ve bu yıl güncellenen barış sergisi, Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ödül alan karikatürlerden oluşuyor. www.ifturquie.org

‘On paper’ karma sergisi 

Gaia Gallery, dördüncü sergisinde on çağdaş sanatçıyı kâğıt işleri çerçevesinde bir araya getirdi. Ezgi Bakçay Çolak’ın küratörlüğünde gerçekleşen grup sergisi ‘#GaiaOnPaper’, 11 Temmuz’a kadar İstiklal Caddesi’ndeki tarihi Elhamra Han’ın beşinci katında. Sergiye katılan sanatçılar: Arda Yalkın, Arda Özmenoğlu, Bahadır Baruter, Erkut Terliksiz, Gönül Nuhoğlu, Hande Şekerciler, Nermin Er, Nur Gürel, Serkan Yüksel ve Yağmur Çalış.

www.gaiagallery.com

İstanbul’da kaçırılmayacak bir gitar şöleni 

21-24 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonunda dünyaca ünlü gitar sanatçılarının boy göstereceği 2. Gitar Festivali gerçekleşecek. İlkinde olduğu gibi bir klasik gitar yarışması ve ustaların vereceği masterclass’ların düzenleneceği bu dört günlük etkinlikte Ricardo Moyano, David Russell, Beyaz Saray’da Obama için özel bir konser veren Sharon İsbin ve senelerce, bir süre önce yaşamını yitiren Paco De Lucia ile çalan dahi besteci, gitar virtüözü İspanyol Canizares gibi tanınmış isimler yer alacak. Ustalık ve tekniği birleştiren bu usta eller kaçmaz!

www.crrks.org  

BİZ MEKTUP YAZARDIK! 

Türk sanat ve edebiyat tarihine bıraktığı derin izlerle bugüne ulaşan Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Çağdaşları’ndan Mektuplar ‘Biz Mektup Yazardık’ sergisi, 20 Haziran’a kadar İş Sanat Kibele Galerisi’nde. Sadece ressam ve şair olarak değil; mozaik, seramik, vitray ve yazma sanatçısı, heykeltıraş, öğretmen ve yazar kimlikleriyle de sanatımıza kalıcı eserler bırakan Bedri Rahmi’nin 1930’lardan 1974’e kadar, dönemin önde gelen sanatçı, yazar, şair, siyasetçi ve işadamlarıyla yazışmalarını içeren mektuplar sanat, edebiyat ve akademik tarihimize ışık tutarken, sanatçılar arasındaki kuvvetli bağı da gözler önüne seriyor.  Sergide sanatçının, Mari Gerekmezyan’dan Nâzım Hikmet’e, Ahmet Hamdi Tanpınar’dan Fikret Muallâ’ya, Âşık Veysel’den Adalet Cimcoz’a, Orhan Veli’den Necip Fazıl’a ve daha pek çok isimle sürdürdüğü yazışmalar meraklıları için sergileniyor.