Güncel antisemitizmin hedefi İsrail

Kudüs’te düzenlenen ‘Antisemitizme Karşı 5. Küresel Forum’un açılışında konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu güncel antisemitizmim hedefinin İsrail olduğunu söyledi.

Dünya
14 Mayıs 2015 Perşembe

Dünyanın dört bir köşesindeki Yahudi cemaati temsilcilerinin, diplomatların, oluşturduğu yaklaşık bin kişilik kalabalığa seslenen Netanyahu şu ifadeleri kullandı: “Günümüzde antisemitizm sadece Yahudileri  aşağılayıp onlar hakkında  yalanlar iddia etmiyor. Bugün antisemitizmin en büyük hedefi İsrail Devleti.

Holokost gibi korkunç bir trajediden sonra  insanlığın bundan ders alacağı ve nefret suçlarının biteceğine inananlar var. Ancak her ne kadar aleni olarak  Yahudiliğe karşı yapılan antisemit davranışları liberal batıda daha az görsek de, şüphe yok ki  yaşadığımız dünyada antisemitizm yükselişte.

Bugün antisemitizm kılık değiştirmiş durumda.   “İlerici düşünce” maskesi altında batıda yükselen bir fikir hareketi Yahudi devletini hedef almış durumda.

Klasik antisemitizm Yahudileri dünyadaki bütün kötülüklerin anası olarak tarif ederken şimdi güncel antisemitizm dünyadaki şeytan olarak İsrail’i hedef gösteriyor.”

Kudüs’te düzenlenen  ve İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın sponsorluğunda  yapılan 2 günlük  Antisemitizme Karşı 5. Küresel Forum’u 12 Mayıs’da başlamıştı.