20 yaşındaki öğrenci İngiltere’de milletvekili oldu

İngiltere´de dün yapılan genel seçimlerde kesin olmayan sonuçlara göre, Muhafazakar Parti tek başına hükümet kurabilecek.

Dünya
8 Mayıs 2015 Cuma

Şu ana kadar sayılan oyların sonuçlarına göre,  halen koalisyon hükümetinin başında bulunan Muhafazakar Parti'nin mutlak çoğunluk olan 323 milletvekilini çıkararak tek başına hükümet kurabileceği tahmin ediliyor.

BBC'nin oyların sayımına göre verdiği sonuçlarda, şu ana kadar Muhafazakar Parti, 273, İşçi Partisi 216, İskoçya Ulusal Partisi 55, Demokratik Birlik Partisi 8, Liberal Demokratlar 8, diğer partiler ise toplamda 14 milletvekili çıkardı.

İngiltere Başbakanı ve Muhafazakar Parti Başkanı David Cameron, resmi olmayan seçim sonuçlarının belli olmasından sonra yaptığı açıklamada, “Dün gece Muhafazakar Parti için müthiş bir gece idi” şeklinde konuştu. 

Muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Ed Miliband, seçimlerin kendileri için bir hayal kırıklığı olduğunu söyleyerek İskoçya'da yükselen milliyetçiliğin İşçi Partisi'ni yendiğini gördüğünü ifade etti. 

İskoçya Ulusal Partisi seçimlerde hiç beklenmeyen bir başarı sağladı. Oyların sayımının kesinleştiğinde partinin 58 milletvekili çıkarması bekleniyor. 

İskoçya’da İşçi Partisi’nin tabanından oyları kendine çekmeyi başaran partinin en büyük sürprizi ise 20 yaşındaki adayı öğrenci  Mhairi Black’i parlamentoya göndermesi oldu. 

Böylesine genç bir milletvekili demokrasinin beşiği İngiltere’de 348 yıldır ilk defa parlamentoya giriyor. Black halen Glasgow Üniversitesi’nde öğrenci…