Robbie Williams “Herkese İsrail muhteşemdi diyeceğim”

İngiliz star Robbie Williams, Tel Aviv’de verdiği konserde 40 binden fazla İsrailliye muhteşem bir gece yaşattı. Özellikle Roger Waters tarafından İsrail’de konser verdiği için eleştirilen Williams “Eve döndüğümde herkese İsrail muhteşemdi diyeceğim” dedi

Dünya
6 Mayıs 2015 Çarşamba

Tel Aviv Yarkon Park sahnesinde cumartesi gecesi gerçekleşen İngiliz star Robbie Williams konserine 40 bini aşkın kişi katıldı. Williams, 2015 turnesine adını verdiği şarkısı ‘Let Me Entertain You’ adlı şarkıyla konserine başladı. Konserinde şahsi anılarını paylaşan şarkıcı geçmişteki uyuşturucu bağımlılığından, rehabilitasyon sürecinden bahsetti ve problemleri müzik ile nasıl aştığını anlattı.

İsrail’i sık sık eleştiren Pink Floyd eski solisti Roger Waters, Williams’ı Tel Aviv’de konser verme kararı için sertçe eleştirmiş ve bu konserin Netanyahu ve rejiminin yardımına koşan, ölümcül ırkçı politikalarını destekleyen bir karar olduğunu iddia etmişti.

Salon.com sitesinde yayınladığı yazısında yaz aylarında İsrail ordusu tarafından Gazze sahilinde top oynayan dört çocuğu öldürülmesine ithafen Waters, “Maalesef ki o gün Gazze sahilinde öldürülen çocuklar Filistinli olduğunda Williams kayıtsızlık gösteriyor” yazmıştı.

Williams, konserinde kendisine yönelik eleştirilere herhangi bir şey söylemedi ancak sık sık İsrail’e ve hayranlarına övgülerde bulundu. “İki günlüğüne buraya geldim. Eve döndüğümde bana ‘İsrail nasıldı?’ diye sorduklarında onlara tek kelimeyle ‘Muhteşemdi’ diyeceğim” dedi.

Williams, İsrail’e eşi, yeni doğmuş bebeği, diğer çocukları ve babası  ile birlikte geldi.