Minix’ten kısa kısa…

Toplum
29 Nisan 2015 Çarşamba

Suadiye Minix Anaokulu’nun 3-6 yaş arası öğrencileri 22 Nisan Çarşamba günü Uluslararası Sanat Ayı nedeniyle Beyoğlu Pera Müzesi’ndeki Giacometti Heykel Sergisini ziyaret ettiler. Gezi sırasında dikkatle inceledikleri üç boyutlu heykeller hakkında düşüncelerini de paylaştılar.

Daha sonra Beşiktaş İtfaiye Müzesini gezen minikler, Yıldız Parkı’nda kendileri için hazırlanan gerçek yangın örneği ve gerçek aletlerle onu söndürebilme deneyimine katılarak heyecanlı anlar yaşadılar.

 Suadiye Minix Anaokulu’nun etkinliği 26  Nisan Pazar günü Sanatçı Estel Lita Ruso ve ekibinin gösterisi ile başladı. Doğru  beslenme ve sağlıklı yaşam  üzerine anlamlı bir kukla -drama çalışması yapıldı. Kuklaların büyüklüğü, ağızlarının oynaması ve kıyafetleri çocukları çok etkiledi ancak veliler ve öğretmenler de o sihirli havaya kendilerini kaptırdılar. Gösteri sonrası çocuklar sahneye davet edilerek hep birlikte şarkılar söylendi. Oynatıcılar kuklaları çocukların  ellerine vererek interaktif kukla oynatma tekniklerini öğrettiler. Ellerinde kuklalarla dolaşan çocuklar kendilerini bu aktivitenin bir parçası olarak hissettiler.

 

 Anaokulu öğrencilerinden İlay Berk Taragano Atatürkçü Düşünce Derneği’nin hazırladığı ‘Atatürk ve  Çocuk’ adlı resim yarışmasında ikincilik ödülüne layık görüldü. Plaketini ve sertifikasını öğretmeni Leyla Güntaş’ın elinden alan Taragano ödül olarak da çeyrek altın kazandı. Ayrıca bu yarışmaya katılan altı öğrencinin yaptıkları resimler sergide yer almaya hak kazandı.