Holokost inkârcılarının Londra’da gizli buluşmasına soruşturma

Nazi sempatizanları ve Holokost inkârcılarının Londra’da gerçekleştirdikleri gizli konferansla ilgili olarak İngiliz polisi soruşturma başlattı.

Dünya
29 Nisan 2015 Çarşamba

İngiliz gazetesi Daily Mail, nisan ayında, dört yıldızlı Grosvenor Hotel’de Nazi sempatizanlarının ve Holokost inkârcılarının gizli bir konferans gerçekleştirdiklerini, yapılan konferansa İngiltere, İspanya, Kanada ve ABD gibi ülkelerden birçok değişik konuşmacının katıldığını açıkladı.

Toplantıya gizli olarak bir muhabir gönderen Daily Mail, toplam 113 katılımcı olduğu bildirirken, toplantıda Nazi sloganlarının atıldığı, bu sloganların yanı sıra antisemit ve ırkçı birçok beyanın katılımcılar tarafından paylaşıldığını belirtti.

Gazete, ABD’nin Kaliforniya Eyaleti’nden toplantıya katılan Holokost inkârcısı bir kurum olan Institute for Historical Review’a üye olan Mark Weber’in, “Yahudi lobisinin gücü sürdüğü sürece, tarihin çarpıtılması son bulmayacak. Bu gücü kırmaktan daha önemli, hiç bir görev yoktur” şeklinde sözler sarf ettiğine haberinde yer verdi.

Toplantı sırasında, muhabir şahit olduğu diğer olayları şöyle tasvir etti: “Toplama kamplarının külleri” ifadesine ve Charlie Hebdo saldırısına güldüler, “Yahudi-Siyonist egemenliğini tanı ve kır” ifadesini alkışladılar,  eşcinsel aileleri canavar aileler olarak tanımladılar.

Konferansın baş konuşmacısının 57 yaşındaki, İspanyol Nazi sempatizanı Pedro Varela olduğu ve İngiliz aşırı sağcı partilerin temsilcilerinin de konferansta bulunduğu bildirildi.

Toplantı, İngiltere’nin Holokost Anma Günü olan, Bergen Belsen Kampı esirlerinin kurtarılmasının anma törenlerinden sadece bir gün önce gerçekleşti.

İngiltere Yahudi Cemaatleri Kurulu Başkan Yardımcısı Jonathan Arkush, olayı sert bir dille eleştirirken, toplantının suç içerip içermediğinin iyice araştırılması gerektiğini vurguladı.