Filistinlilere müzakere çağrısı

İsrail Dışişleri Bakanı Müsteşarı Hanegbi, Filistinlilerden müzakere masasına geri dönmelerini isteyerek, ön koşulsuz, doğrudan ve içten bir diyalogun görüşmelerin başarısını belirleyeceğini söyledi

Dünya
29 Nisan 2015 Çarşamba

İsrail’in Bağımsızlık Günü kutlamaları kapsamında ülkedeki yabancı diplomatları konuk eden Hanegbi, Filistinlilere müzakere masasına dönme çağrısı yaptı. İsrail eski Başbakanı Menahem Begin ve Mısır eski Cumhurbaşkanı Enver Sedat örneğinden yola çıkan Hanegbi, her ikisinin de onlarca yıl süren düşmanlıkları bir kenara bırakıp, farklılıkların üstesinden geldiğini hatırlattı. Hanegbi, taraflar arasında sağlanacak açık ve derinlemesine bir diyalogun, Gazze’den atılan roketler, Kudüs’teki terör eylemleri ya da yeşil hattın ötesinde üretilen mallara özel etiketler verilmesinden daha olumlu sonuçlar doğuracağına inandığını belirtti.

Hanegbi’nin sözlerine dinleyicilerden tepki geldi. Gecenin konukları arasında bulunanAB ülkelerinin büyükelçileri Hanegbi’nin AB’nin özel etiketleme önerisini Gazze’den atılan roketlerle veya Kudüs’teki saldırılarla eş tutarak maksadını aştığını belirttiler ve AB’nin önerisinin tamamen farklı bir düzlemde yapıldığını da eklediler.