Ataşehir’de balık keyfi Beluga’da yaşanır

Ataşehir’de yer alan Beluga Fish Gourmet’in koordinatörü Fatoş Metin Göksu’ya bağımlılık yaratacak balık lezzetlerini içeren restoranı vazgeçilmez yapan özelliklerini, müşteri profilini ve sunduğu hizmetleri sorduk

Roza KUTİEL Yaşam
24 Nisan 2015 Cuma

Bu yayın bir reklamdır

 

 

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz, Beluga’nın işletme genel koordinatörlüğünü ne zaman üstlendiniz?

35 yaşında, evli, 6 yaşında bir çocuk annesiyim. Yaklaşık 17 yıldır yeme içme sektörünün içindeyim. İstanbul’un tanınmış çeşitli restaurantlarında çalıştım. Beluga’nın koordinatörlüğünü yaklaşık üç yıldır yapmaktayım.

 Beluga’nın anlamı nedir? Fikri nasıl ortaya çıktı?

Beluga dünyadaki en pahalı havyar cinsinin ismidir. En makbul cinsi olarak geçmektedir. İşletme sahibimiz Mişel İpekoğlu’nun eşi Ceni İpekoğlu bir gece rüyasında bir balık görüyor balığın gövdesi saydam ve içinde yumurtaları gözükmekte ve balığın kafasında bir taç görüyor. Böylece Beluga’nın logosu ona göre çiziliyor.

 Hizmet anlayışınız nedir? Özetle, yemekler mi ön plandadır yoksa ortam ve müşteri profili mi?

Beluga’ya gelen her müşteriyi biz misafirimiz olarak değerlendirmekteyiz. Dolayısıyla buraya gelen tüm misafirlerimizin damaklarında iz bırakacak ve daha önce hiçbir yerde tatmadıkları lezzetleri tattırmak, onlara evlerindeymişçesine rahat ve çok keyifli zaman geçirecekleri hizmet sunmak en büyük hedefimiz ve arzumuz.

 Mutfağınızdan biraz bahseder misiniz? Menüleri neye göre oluşturuyorsunuz?

Mutfağımız deniz mahsullerinden oluşmakta olup, denizden çıkan lezzetleri tüm misafirlerimizin damak tadına uygun harmanlayıp, sürekli yeni farklı lezzetler hazırlamaktayız.

 Menüde öne çıkan yemekler nelerdir?

Bizim Beluga Fish Gourmet olarak inanılmaz çok ve değişik mezelerimiz mevcuttur. Yaklaşık 60’a yakın ara sıcağımız, 40’a yakın soğuk mezelerimiz mevcut. Ama özellikle hiçbir yerde tadamayacağınız balık külbastı, Beluga lezzet topu, levrek sevice, saganaki, kalkan yahni, balık çiğ köfte, balık sandviç, balık kebabı ve sayamadığım bir sürü çeşit… Gerçekten bir kere tattığınızda mutlaka ikinci kez gelip tadacağınız bağımlılık yaratan lezzetlerimiz diyebilirim.

 Beluga’ın dekorasyonunda ön plana çıkan detaylar nelerdir?

Beluga’nın dekorasyonu işletme sahibimizin eşi Ceni Hanım tarafından yapılmış olup, tasarlanırken misafirlere öncelikle kapıdan girdiklerinde huzurlu ve keyifli ve iştah açıcı havanın uyandırılması tabi bunun yanı sıra rahatlık ve şıklık da gözden kaçırılmayan önemli detaylar…

 Kimlere hitap ediyorsunuz, müşteri profilinizi daha çok kimler oluşturuyor?

Müşteri profilimizde genelde A+plus kitleye hitap etmekte olup, ünlü iş adamları, iş kadınları, sanat ve spor camiasından bir sürü sayamadığımız misafirlerden oluşuyor. (Örn; Türkan Şoray, İvana Sert, Hande Yener, Ali Ağaoğlu, Volkan Konak, İpek Tuzcuoğlu, Emre Altuğ, Emre Aydın gibi…)

 Davet, organizasyon ve toplantılara ev sahipliği yapıyor musunuz? Kaç kişiye hizmet verebiliyorsunuz?

Beluga Fish Gourmet olarak her türlü organizasyona ev sahipliği yapmaktayız. Düğün ve nişan davetleri, kına gecesi, baby shower, ürün lansmanları, şirket toplantıları, grup yemekleri, Vijola, Bar Mitsva, Bat Mitsva, Brit Mila, Faşadura ve eğitim seminerleri olarak yaklaşık 300 kişiye hizmet verebilmekteyiz. Konukları ile baş başa olmak isteyen misafirlerimiz için özellikle üst katımızda bulunan 90 kişilik VİP LOUNGE salonumuzda bulunmaktadır.

 Öğle veya akşam yemeği için rezervasyon gerekir mi?

Rezervesiz de gelinebilir. Ancak genelde o kadar çok yoğun oluyoruz ki rezervasyon yaptırmaları çok daha iyi olur.

Sizce Beluga’yı benzerlerinden ayıran en belirgin özellik nedir?

Bizi klasik balık restaurantlarından ayıran en büyük özellik bence sürekli kendini ve mutfağını yeniliyor olması her aya ve her mevsime uygun yeni lezzetlerini misafirler ile buluşturuyor olması bunun yanı sıra boğazdaki balık restaurantlarına göre misafirler çok daha uygun rakamlar ile Beluga’dan ayrılıyor olması

 

İstanbul’un en dinamik yaşam merkezi olan Ataşehir’de hizmet vermekte olan Beluga Fish Gourmet iki kattan oluşuyor. Alt katta 180 kişilik ana salonu, üst katta ise 90 kişilik VIP Lounge salonu bulunan Beluga Fish Gourmet: gerek iş yemeklerinin,gerekse iş toplantılarının benzersiz lezzetler eşliğinde sürdürebilmesini sağlıyor. Beluga; Doğum günü etkinlikleri, butik düğünler, nişan organizsyonları, vijola,bar mitzva,brit-mila, baby shower, faşadura ve eğitim seminerleri gibi önemli günlerinizi benzersiz hizmetiyle eksiksiz geçirmeniz için nezih bir ortam sağlıyor.

 

 

Beluga masalarını teknoloji ile donattı

Deniz mahsulleri ile İstanbul’un en iddialı balık restoranlarından olan Beluga simdi masalarını dijital teknolojinin imkanlarıyla da donattı. Bundan sonra konuklar yemeklerini masalarındaki tabletlerle seçebilecek. siparişlerini verdikten sonra beklerken sosyal medya hesaplarını kontrol edebilecek. Dilerlerse gazete dergi okuyabilecek ya da oyun oynayabilecekler. Beluga Restorant’ta geçirilen vakit masalara entegre edilen tabletleri ile artIk daha keyifli daha eğlenceli.