Netanyahu, kabine için ek süre istedi

17 Mart tarihinde gerçekleşen erken seçimlerden zaferle çıkan İsrail Başbakanı Netanyahu bir koalisyon hükümeti kurmakta zorlanıyor. Netanyahu, bu görev için ek süre istedi.

Dünya
22 Nisan 2015 Çarşamba

İsrail’de 17 Mart’ta düzenlenen genel seçimlerden beklenenin aksine zaferle çıkan Likud Partisi lideri Başbakan Binyamin Netanyahu, yeni kabineyi oluşturmakta zorlanıyor. Netanyahu, süreçle ilgili olarak Devlet Başkanı Reuven Rivlin’den 14 gün daha süre istedi.

Rivlin, seçim sonuçlarının netlik kazanmasının ardından 25 Mart günü hükümeti kurma görevini Netanyahu’ya vermiş, böylece yeni kabinenin oluşturulması için 28 günlük yasal süreç başlamıştı. İsrail basını, Netanyahu bu sürede diğer partilerle pazarlıklarını tamamlayamadığını belirtiyor. Netanyahu, ek sürenin bitiminde hâlâ kabine listesini sunamamış olursa, Devlet Başkanı Rivlin başka bir parti liderini hükümeti kurması için görevlendirecek.

Kurulacak yeni koalisyon hükümetin, 120 üyeli İsrail parlamentosu Knesset’te en az 61 milletvekilinin onayı ile güvenoyu kazanması gerekiyor.