Mardin’de ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Hukuku’ Sempozyumu

Diyanet İşler Başkanlığı tarafından, ‘Kutlu Doğum Haftası’ münasebetiyle düzenlenen ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşam Hukuku Sempozyumu’, 17-19 Nisan tarihleri arasında Mardin’de, Mardin Müftülüğü binasının toplantı salonunda gerçekleşti.

Toplum
22 Nisan 2015 Çarşamba

Değişik dini ve etnik toplumların ahenk ve huzur içinde birlikte yaşamasının önemi ve bunu sağlamanın yolları,  Diyanet İşleri Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkilileriyle 22 ilahiyat fakültesi, 3 hukuk fakültesi ve 1 siyasi bilimler fakültesi öğretim üyelerinin tebliğ ve müzakereleri ışığında irdelendi.

Birlikte Yaşam İlkeleri ve Kurumsal Çerçevesi, İlk Dönem İslam Toplumlarında Birlikte Yaşam Tecrübesi, İslam Tarihinde Birlikte Yaşam Tecrübesi, Birlikte Yaşam Hukuku, Birlikte Yaşamayı Güçleştiren Faktörler ve Günümüzde Birlikte Yaşama gibi altı değişik başlık altında düzenlenen sempozyumda, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuh Aslantaş ‘Medine İslam Toplumunda Müslümanlar ve Yahudiler’,  Naim A. Güleryüz  ‘Osmanlıda Bir Arada Yaşama Tecrübesi – Yahudiler’ konulu birer tebliğ sundular.