Talmud Tora’da ‘Yom Teilim’ günü

19 Nisan Pazar günü, 28 ayda bir tekrarlanan Teilim Okuma Günü, Talmud Tora tarafından Caddebostan Bet-El Sinagogu’nda, yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Toplum
22 Nisan 2015 Çarşamba

Teilim gönüllülerinin bir saat boyunca, hiç ara vermeden, sessizce, Tanrı’yla doğrudan bir bağlantı halinde okudukları Teilim’in enerjisi herkese duygu yoğunluğu yaşattı. 

Caddebostan Talmud Tora Başkanı İzak Babat yaptığı konuşmada, zamanında Hasköy, Balat ve Şişhane’de olan ve Talmud Tora tarafından küçük bir grupla yeniden başlatılan Teilim Okuma Projesi, bugün erkeklerde 10, bayanlarda iki gurupla her gün düzenli olarak 12 kez Teilim kitabının okunduğunu söyledi. Rav Yeuda Leon Adoni dertlerin, sıkıntıların atlatılması, feraha kavuşmak, isteklerin gerçekleşmesi, sağlık, bolluk, bereket ve benzeri her konuda yardım için başvurulması gereken mucizevi anahtarın Teilim olduğunu belirterek; bu projede çok emeği geçen Moşe Benalkabes’e katkılarından dolayı Talmud Tora adına bir plaket sundu.

Talmud Tora Teilim okuma guruplarında olan herkese Teşekkür Belgeleri’nin verildiği etkinlik, projenin daha nice seneler artan bir katılımla devam etmesi dileğiyle, Minha duasını takip eden seuda ile son buldu.