Sanatta kısa kısa: Bordeaux Ulusal Operası Bale Topluluğu sunar

Geçen sene CRR’de verdikleri ‘Carmina Burana’ temsilleriyle sanatseverleri büyüleyen Bordeaux Balesi, 9 ve 10 Mayıs’ta iki gösteri sunmak üzere yeniden İstanbul’da aynı mekanda sahne alacak. Topluluk, Charles Jude, Felix Blaska, Hamid Ben Mahi ve Serge Lifar’ın koreografisinde izleyicileri modern dünyanın şiirselliğine davet ediyor. /www.crrks.org

Tuna SAYLAĞ Sanat
22 Nisan 2015 Çarşamba

      

 

Haftanın kaçmazı

Hayati Kafe & Carl Orrje Quartet Nardis’te

30 Nisan Uluslararası Caz Günü kapsamında Nardis Cac Kulübü Hayati Kafe ve Orje Dörtlüsü’nü ağırlayacak. İstanbul Radyosu’nda kendisine ait bir programı olan ilk Türk sanatçı olan Kafe, İsveç’e yerleşmesinin ardından İskandinavya’nın önemli caz müzisyenleriyle sahne aldı. Piyanoda Carl Orrje, basta Ozan Musluoğlu ve davulda Berke Özgümüş’ten oluşan Carl Orrje Quartet, 30 Nisan Dünya Caz Günü’nde Garanti Caz Yeşili kapsamında Nardis’te sanatçıya eşlik edecek.

 

DEĞMESİN YAĞLIBOYA

Özgün fikir ve tekniği ile göz dolduran ender çağdaş sanatçılarımızdan Ardan Özmenoğlu, 17 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında ‘Değmesin Yağlıboya/Watch Out’  isimli solo sergisiyle Galeri İlayda’da. Özmenoğlu, özgün baskı tekniğiyle buluşturduğu post-it notlar ile yarattığı eserleri ve enstalasyonlarıyla tanınıyor. Bu sergide sanatçı kendisiyle özdeşleşen neon ve kavramsal işleriyle, sanatseverlerin karşısına çıkıyor. Sanatçının sergide anlatacakları bize ait olan, unuttuğumuz bazen çok gördüğümüz veya çok duyduğumuz için farkına varamadığımız ‘hayatımız’.

www.galleryilayda.com

 

ECHO

Başarılı genç sanatçı Duygu Süzen mürekkep ve suluboya ile ürettiği büyük ebatlı kâğıt çalışmalarından oluşan ‘ECHO’ adlı üçüncü kişisel sergisini 4 Mayıs günü MERKUR’de açıyor. Doğanın yankısını siyah ve beyazın tezatlığı üzerinden izleyiciye ulaştırmayı amaçlayan sergi, 6 Haziran tarihine kadar izlenebilecek.

www.galerimerkur.com

 

ABDULKADİR ÖZTÜRK’ÜN SOYUT FORMLARI

Heykeltıraş Abdulkadir Öztürk son eserlerini 5 Mayıs’a kadar Nişantaşı Tem Sanat Galerisi’nde görebilirsiniz. Öztürk’ün heykelleri canlılar gibi birbiriyle ilişki içindedirler. İnsanın evrelerini anlatır. Günümüz insanının iç boşluğundaki imgeleri görsel formlarla dile getirir. Heykellerinde analık doğurganlık ön plandadır. Hayatın anlamı vurgulanır. Bu vesileyle,  Antik çağın değerleri çağdaş sanatla birleşir. Soyut formlarla insan öykülerini direnişlerini vurgular. Yaşamının bütün amacı ve anlamı heykel yapmaktır.

www.temartgallery.com

 

FIRTINALI, MUTLU VE  ÇILGIN ASA

Sezon sonuna yaklaşırken İş Sanat’ın dünya müziği kuşağının mayıs ayındaki konuğu Asa… Son on yılda dünya müziği sahnesinde ortaya çıkan en heyecan uyandıran sanatçılardan biri olan Asa, kusursuz sesi ve özgün yorumu ve yazdığı şarkılardaki melankoli, rüya gibi temalarıyla hepimizin hayatına dair pek çok şey anlatıyor. 2014 çıkışlı son albümü ‘Bed of Stone’ ile zirveyi zorlayan Nijerya asıllı Fransız şarkıcı, 7 Mayıs’ta İş Sanat’ta

issanat.com.tr

 

İpek Düben ve ‘Onlar’

Sanatçı İpek Düben’in, Türkiye’de ‘öteki’lere bakış ve ‘öteki’nin ötekiler algısı üzerine çok kanallı video enstalasyonu Onlar, farklı etnik kökenleri, dilleri, inançları ve cinsel yönelimleri olan 23 kişinin anlatılarını bir araya getiriyor. Sergi, SALT Galata’da, 28 Nisan-28 Haziran tarihleri arasında görülebilir.

saltonline.org