UÖMO haberleri…

Bilim Şenliği´nden Soykırım´ı anmaya UÖMO´da faaliyetler

Toplum
22 Nisan 2015 Çarşamba

Çocuk Büyütmek mi? Çocuk Yetiştirmek mi?

Anne-baba-çocuk iletişimini desteklemek amacıyla UÖMO’da düzenli olarak yapılan seminerlerin bu haftaki konuğu Uzman Klinik Psikolog Funda Akkapulu Aydın’dı. Anne ve babaların yoğun katılımıyla gerçekleşen seminerde Aydın; anne ve babanın vereceği eğitimin, ilginin çocuğun kişiliğinin gelişmesindeki etkisini ve önemini anlattı. Aydın “Hangi okula, hangi öğretmenlere gönderirseniz gönderin anne ve babanın vereceği eğitimin yerini tutturamazsınız. Bazı kavramlar vardır ki onları sadece anne ve babaları çocuklarına öğretebilir.” dedi. Çocuk yetiştirmenin çocuğa emek ve zaman harcamayı, özveri göstermeyi  gerektirdiğine vurgu yaptı.

İstinye Park Resim Sergisi sanatseverlerle buluştu

UÖMO’nun 23 Nisan Etkinlikleri kapsamında İstanbul’un seçkin okullarına ev sahipliği yaptığı etkinlik bu yıl 20 yaşında. Akmerkez’de başlayan ve son beş yıldır İstinye Park’ta devam eden etkinliğe bu yıl yirmi okul katıldı. 16 Nisan Perşembe günü sergi açılışı öğrencilerin ve sanat öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleşti. Farklı yaş gruplarından öğrencilerin resimlerindeki çarpıcı renkler, yaratıcı temalar büyük ilgi görüyor. Sergi 27 Nisan tarihine kadar devam edecek.

Holokost kurtulanı 107939-David Salz öğrencilerle buluştu

2.Dünya Savaşı’nda hayatını kaybeden 6 milyon Yahudi anısına 16 Nisan günü bir anma töreni düzenlendi. Bu yılki temanın ‘Keep  the Memory Alive’ olduğunu belirten idareciler, tema kapsamında öğrencilerin, raylar şeklinde uzanan, metrelerce uzunluktaki kumaşlara  yaşanılanları unutmayacaklarına ve unutturmayacaklarına  dair imzalarını  attıklarını söylediler.

Holokost Anma Haftası nedeniyle İstanbul’a gelen Holokost kurtulanı David Salz,  UÖMO öğrencileri ile de bir söyleşi gerçekleştirdi. Yaşananların canlı tanığı Salz’ın yaşadıkları öğrenciler tarafından ilgiyle dinlendi ve Salz öğrencilerin sorularını yanıtladı. Söyleşide yaşadıklarını ve hayatta kalma mücadelesini anlatan, dinleyicilere duygusal anlar yaşatan David Salz, uzun süre öğrenciler tarafından ayakta alkışlandı.

UÖMO 11. sınıf öğrencileri mayıs ayında Polonya’da düzenlenecek ‘March of the Living-Yaşam Yürüyüşü’ programına katılacak.

5.UÖMO Bilim Şenliği’nin mucitleri iş başındaydı

Geleneksel olarak son beş yıldır UÖMO’da gerçekleşen Bilim Şenliği’ne, ilkokul öğrencileri bu yıl da farklı deneylerle katıldı. Her yıl eğitim döneminin başında Bilim Şenliği’nde sunmak üzere deneylerini seçen, senenin sonunda arkadaşlarına ve velilerine sunumunu yapan öğrencilerinin bu çalışma ile farklı beceriler kazandığını belirten UÖMO İlkokul Müdürü Emine Kandemir “Deney yapan öğrenci yaparak, yaşayarak, öğrenerek öğrenme sürecine aktif olarak katılır. Öğrenci, deney yaparken araçları tanır, onları uygun şekilde kullanmayı öğrenir, işbirliği yapar, paylaşır. Yaptığı her deney sonunda bir işi başarmanın hazzını duyar. Sabırlı olmayı, vazgeçmemeyi, süreçte yaptığı yanlışların aslında onu doğruya götüren birer basamak olduğunu fark eder. Deney sunumlarıyla da sunum becerilerini ve özgüvenini geliştirir. Öğrenci, çevresindeki basit araçları kullanarak yaptığı deneylerle birçok sorunun yanıtını kendi kendine bulur, geleceğin bilim adamlığı için küçük adımlarını şimdiden atar.” diyerek bu çalışmanın önemini vurguladı.