Arap medyasına göre Holokost hiç olmamış gibi

2. Dünya Savaşı ve sırf Yahudi oldukları için öldürülen 6 milyon sivil, İsrail’in kültürünün en önemli bir parçasını teşkil etmesine rağmen, coğrafi komşularında basın Holokost konusundan hiç bahsetmiyor.

Dünya
17 Nisan 2015 Cuma

Bar İlan Üniversitesi’nde gerçekleşen bir konferansta yapılan konuşmalarda, akademisyenler Arap basının soykırımı ya inkar ettiğini ya da hiç önemsemediğine dikkat çekti. 

Arap ülkelerinde basının bu konuyu gündeme getirmekten kaçınmasının yanı sıra, okullarda okutulan  ders kitaplarında da Holokost ile ilgili herhangi bir tarihi kayda raslanmıyor. 

Bar İlan Üniversitesi profesörü ve Ortadoğu Araştırmaları bölümünde Öğretim Üyesi olan Dr. Edy Cohen, konferansta yaptığı konuşmada, Filistin Lideri Mahmoud Abbas’ın bile konuşmalarında  2. Dünya Savaşı’nda kurulan gaz odalarına şüphe ile yaklaştığını belirtti. 

Cohen’e göre Abbas’ın bir lider olarak bu yaklaşımı Holokost’u inkar edenlere büyük destek sağlıyor. 

Bar İlan Üniversitesi’nden Ortadoğu uzmanı Dr. Nesia Shemer ise  Ortadoğu’daki ülkelerin  liderlerinin yaklaşımnıı şöyle açıklıyor: “Arap alemi Holokost inkarcıları ile dolu ve bunun kaynağında liderlerin söylemleri var.