Papa, Paskalya’da İran ile nükleer anlaşmanın başarısı için dua etti

Hıristiyanların kutladığı Paskalya Bayramı nedeniyle, Katolik âleminin dini lideri Papa Francis yayınladığı mesajında dünyada Hıristiyanlara yönelik zulüm ve saldırıların sona ermesi için dua etti.

Dünya
8 Nisan 2015 Çarşamba

Papa Francis, Paskalya mesajında Kenya’da Garissa Universitesi’nde İslamcı militanlar tarafından katledilen öğrenciler anısına bu zulmün son bulması için dua ederken, Afrika ve Ortadoğu’da Hıristiyanlara karşı düzenlenen saldırıların da durmasını istedi.

Papa, şubat ayında Libya’da 21 Mısırlı Hıristiyan’ın IŞİD tarafından idam edilmesini hatırlatarak bütün bu şiddetin ve kan dökülmesinin bir son bulması için çağrıda bulundu.

Vatikan’ın lideri, Suriye, Irak, Yemen, Sudan, Kongo ve Nijerya’da barış için dua etti ve, “Suçlu grup ve kişiler tarafından eski ve yeni formu ile köleleştirmeye maruz kalan kadın ve erkek tüm insanlar için barış ve özgürlük umuyoruz. Ölümün fatihi İsa’dan, din adına katledilen kardeşlerimizin, devam eden şiddet olaylarında ve çatışmalarda hukuksuzluğa maruz kalanların acılarını hafifletmesini istiyoruz” dedi.

Papa mesajında geçtiğimiz hafta İsviçre’de İran ile BM Güvenlik Konseyi çerçeve anlaşmaya da değindi ve “Geçtiğimiz hafta Lozan’da karara bağlanan anlaşmanın daha güvenli ve kardeşçe bir dünya sağlanması yönünde iyi bir adım olması için umut ediyor, Tanrımıza güveniyoruz” dedi.