Chejdou kaleyi şaşırdı, maç tartışma yarattı!

Kamerun, hazırlık maçında konuk olduğu Tayland´a yenilirken, Galatasaray forması giyen Chedjou kendi kalesine gol attı

Spor
6 Nisan 2015 Pazartesi

AJANSSPOR-Kamerun, hazırlık maçında Tayland'a konuk olurken, Galatasaray forması giyen Aurelien Chedjou ve Erciyesspor'da oynayan Jacques Zoua, mücadeleye ilk 11'de başladı.

Tayland, 16. dakikada Deeporm'un kaydettiği golle öne geçerken, 32. dakikada Chedjou'nun kendi kalesine attığı golle fark ikiye çıktı. Soldan yapılan ortada, gelen topu kaleci Ndy-Assembe tutmak üzereyken araya giren Galatasaraylı savunma oyuncusu, meşin yuvarlağı kendi ağlarına yolladı.

Kamerun, 42. dakikada Moukandjo ile farkı 1'e indirdi ve ilk yarı Tayland'ın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi. 63. dakikada Zoua yerini Etoundi'ye bırakırken; 78. dakikada penaltıdan ağları havalandıran Clinton Njiei skoru 2-2'ye getirdi.

88. dakikada Nassi ile bir gol daha kaydeden Kamerun, 2-0 geriye düştüğü maçı 3-2 kazandı. Öte yandan sosyal medyadaki yorumlarda Tayland'ın yediği gollerin basit olduğu belirtilirken, olası bir şike imasında da bulunuldu.

Bu arada Der Spiegel Gazetesi, Dünya Kupası'ndaki Kamerun-Hırvatistan maçı için bomba bir iddiayı gündemine taşımıştı. Gazete şike hükümlüsü Wilson Raj Perumal'ın; Hırvatistan'ın Kamerun'u 4-0 yendiği Dünya Kupası A Grubu maçının skorunu ve ilk yarıda bir oyuncunun kırmızı kart göreceğini önceden bildiğini iddia etmişti.