Simone Dinnerstein yeniden İstanbul’da

Amerika’nın en büyük ‘Bach piyanisti’ Simone Dinnerstein, 10 Nisan akşamı Sakıp Sabancı Müzesi the Seed’de müzikseverlerle buluşacak.

Tuna SAYLAĞ Sanat
2 Nisan 2015 Perşembe

Dünyanın ünlü konser salonlarında dinletiler veren, birçok saygın ödülün sahibi sanatçı, İstanbul’da Poulenc, Debussy ve Schubert’in yapıtlarından oluşan bir seçki seslendirecek.

www.istanbulresitalleri.com

ALİ EMİR TAPAN’ın  ‘BAŞKA BİR DÜNYASI VAR’

Galerist, Ali Emir Tapan’ın ‘Başka Bir Dünya Var’ başlıklı üçüncü kişisel sergisine 27 Mart – 25 Nisan tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Tapan, sergisinde bir yandan yüceltilmiş kavramların tekinsizliği ile oynarken, bir yandan da hayali ve fiziki formların kesiştiği noktalarda farklı malzemeler üzerinden gerçeklik kırılmaları yaratıyor. ‘Başka Bir Dünya Var’ ile sanatçı nesnelere farklı anlamlar yüklerken, izleyicinin tamamlayabileceği hikâyeler sunuyor.

www.galerist.com.tr

Ensemble Kheops ile  Fransız akşamı

Ensemble Kheops 6 Nisan’da, Süreyya Operası sahnesinde Fransız besteciler Debussy, Ravel ve Messiaen’eserlerinden oluşan bir konsere imza atacak. Topluluk, Ning Kam -keman, Ronald Van Spaendonck –klarnet, Marie Hallynck - çello ve Muhiddin Dürrüoğlu’dan-piyano oluşuyor.

Huzurlarınızda modern dansın starı Jessica Lang Dance Company

İş Sanat, 9-10 Nisan akşamları, dünyanın en saygın sahnelerinde kapalı gişe gösterilere imza atan dans topluluğu Jessica Lang Dance Company’i ağırlıyor

Dance Magazine tarafından ‘görsel kompozisyon ustası’ olarak tanımlanan Jessica Lang’in 2011 yılında bir araya getirdiği topluluk, klasik bale dilini, duygusal yönden çekici çağdaş eserlere dönüştürmesiyle tanınıyor.

www.issanat.com.tr

 ‘Küf Yeşili Heykeller’ Galeri Selvin’de

Galeri Selvin, 2 - 30 Nisan tarihlerinde Bihrat Mavitan’ın heykellerini ağırlıyor. Sanatçı, maviye giydirdiği heykellerinin desenlerini Gökova’da çizdi, Kadıköy’de döktü ve Kuzguncuk’ta renklendirdi.

www.galeriselvin.com

Mayra Andrade’den Cabo Verde ezgileri

Kariyerine Portekizce konuşulan yerlerde sahneye çıkarak başlayan Kübalı genç sanatçı Mayra Andrade, 2001 yılında Kanada Ottawa’da gerçekleştirilen şarkı yarışmasında ‘Jeux de la Francophonie’ altın madalyasının sahibi oldu. Andrade, albümlerinde Cabo Verde’den Brezilya’ya kadar uzanan zengin bir repertuara imza atıyor. Son albümü ‘Lovely Difficult’ ile büyük ilgi toplayan sanatçı, 8 Nisan akşamı Cemil Reşit Rey Konser Salonu’nda sahne alacak.

www.crrks.org

Güneşe Doğru Yürümek

8 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında Ayla Aksoyoğlu - Mustafa Albayrak - Andres Flores – Elvan İzli - Asteris Lümen - Peruze’nin  ‘Güneşe Doğru Yürümek ‘ başlıklı resim sergisi Medical Corner Maçka’da tüm sanatseverlerle buluşuyor. Aksoyoğlu ‘nun ifadesine göre: “Sanatçı her çağda cehenneme gönüllüdür. Başkaları yeşil cennetler peşindeyken, o pervaneden mülhem ateşe koşar. Sanatımız güneşimizdir, aydınlığımız, ateşimiz, bazen de Federico Lorca gibi sonumuz ve cehennemimizdir.”