Rav Dr. Levi Cooper ve Pardes öğrencileri Etz Ahayim’e konuk oldu

Toplum
2 Nisan 2015 Perşembe

27 Mart Cuma gecesi, Rav Dr. Levi Cooper ve Pardes öğrencileri Ulus Özel Musevi Okulları Lise IV. sınıf öğrencileri ile Ortaköy Etz Ahayim Sinagogu’nda bir araya geldi. Birlikte yenen Şabat Yemeği’ne, dualar ve şarkılarla, duygulu anlar eşlik etti. Rav Levi Cooper ile Pardes öğrencilerinin bilgilendirici paylaşımları ile başta Rav Nafi Haleva olmak üzere geceye katılanların katkıları ile eşsiz bir gece yaşandı.

Rav Dr. Levi Cooper ve Pardes öğrencileri, 28 Mart Cumartesi sabahı ise sabah duasını takip eden seuda ve sonrasında Ortaköy Etz Ahayim Sinagogu yahidleri ile yeniden bir araya gelerek öğretilerini paylaşmaya devam ettiler. Başta 70 Pencere olmak üzere, bu anlamlı buluşmayı sağlamak adına emeği geçen herkese teşekkür eden yahidler, en kısa zamanda yeniden bir araya gelmek üzere vedalaştılar.

Aslen Avustralyalı olan Rav Dr. Levi Cooper, Yeruşalayim’de Pardes Yahudi Öğretileri Enstitüsü’nde ders vermekte ve Tzur Hadassah adlı dindar ve laik Yahudilerin karışık olduğu semtte Kehillat HaTzur VeHaTzohar’ın ruhani lideri olarak görev yapmakta. İsrail Barolar Birliği ve Tzohar Rabileri Örgütü üyesi olan Rav Cooper, aynı zamanda İstanbul Yahudi Cemaati’nin eğitim danışmanı ve ‘Miras Seminerlerinde’ tarih bilimci olarak çalışıyor.