Talmud Tora Gençleri Jeurovision’a katıldı

Her yıl Avrupa’nın değişik bir ülkesinde Yahudi gençlerine yönelik düzenlenen Jeurovision, bu sene 13-15 Mart tarihleri arasında İsviçre’nin Zürih şehrinde gerçekleşti. Avrupa’nın birçok ülkesinden yüzlerce gencin katıldığı yarışmada Türkiye’yi Talmud Tora Emet Grubu temsil etti.

Toplum
2 Nisan 2015 Perşembe

Farklı ülkelerdeki gençlerin, birbirlerini tanıması, kendi farklı fikir ve sorunlarını karşılaştırabildikleri ortamlara olanak sağlayan Jeurovison’a katılan grup üyelerinden bazıları izlenimlerini paylaştılar:

Daryo Aseo:

Çok güzel bir tecrübe oldu bizim için. Farklı ülkelerden birçok Yahudi arkadaşlar edindik. Seneye yeniden gitmek için can atıyorum ve biliyorum ki bu sefer çok iyi hazırlanıp daha iyisini yapabiliriz. İsviçre’de elbette çikolatalar çok güzeldi bunun yanında oradaki insanların da bizlere iyi davranması hoşuma giden şeylerden biri. Tüm akşam yemekleri ve özellikle Şabat akşamı çok eğlenceliydi, hep beraber şarkılar söyledik ve çok eğlendik.

Selin Levi:

Benim için çok güzel bir geziydi. Başka ülkeden insanlarla tanışmak, onlarla konuşmak ve arkadaş olmak çok keyifliydi. Bir an bile sıkılmadık ve Türkiye’ye dönmek istemedik. Sanırım bu birçok şeyi ifade ediyordur. Bu fırsatı bize sunan ve yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

Dafne Bahar:  

Hayatıma çok fazla deneyim katan Jeurovision birçok ülkeden Yahudileri görmemi sağladı ve bana onları tanıma şansı tanıdı. Onlarla zaman geçirdikçe aslında Yahudiliğin aramızda nasıl bir bağ yarattığını anladım. Bu fırsatı bana tanıyan herkese çok teşekkür ederim.