Siber Holokost, İsrail’i tehdit etti

Kendilerine Anonymous adını veren, gerçek kimlik ve coğrafi konumlarını gizleyen internet korsanları, İsrail’i bilgisayar ağlarını çökertmekle tehdit etti.

Dünya
30 Mart 2015 Pazartesi

Bilgisayar korsanları internette yayınladıkları videoda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve generalleri, Gazze savaşındaki sivillerin ölümünden sorumlu olduğunu ima etti.

Anonymous’un korsanları 7 Mayıs’ta  askeri ağlar dahil İsrail’in tüm stratejik bilgisayar altyapısına saldıracaklarını ve sistemi çökerteceklerini belirtti.

Korsan grubu Elektronic Holokost adını verdikleri saldırı için internette “Daha evvel yaptığımız gibi, tüm sunucularınızı, kamuya ait internet sitelerinizi, askeri bilgisayar ağlarını, kritik şirket sistemlerini çökertecek, sizi  siber alemde yok edeceğiz” şeklinde konuştu.

Söz konusu korsanlar  daha evvel de İsrail’i tehdit etmiş, ancak yapılan saldırılardan ülkedeki önemli bir bilgisayar etkilenmemişti.

Son olarak 2014 yılının nisan ve  kasım ayında Anonymous korsanlarının yaptığı saldırıda, birkaç küçük bilgisayar ağının bozulduğu rapor edilmiş, stratejik olarak bir zarar kaydedilmemişti.