Şemeş Karmiel 10 yıldır sahnelerde

Sahnelerde onuncu yılını dolduran Şemeş Karmiel Dans Grubu, 22 Mart gecesi, hafızalardan uzun süre silinmeyecek bir gösteriye imza attı.

Selin SEVİNDİREN Toplum
25 Mart 2015 Çarşamba

Karmiel ekibine gençler ve 30 yaş üstü dansçıların yanı sıra Alef Çocuk Dans Grubu da katıldı. Açılış dansında tam 86 kişinin sahnede yer alması, sayısı 600’ü bulan misafirlerin görsel bir şölen izleyeceğinin ilk işaretini veriyordu.

Genel Yönetmen ve Koreograf Verda Hason Darsa’nın deyişiyle ‘profesyonel ruhlu amatörler’ onuncu yıl şerefine 12 yeni dansla çıtayı yükselttiler. Geçen yıl Karadeniz Bölgesi’nden Horon dansıyla seyircileri hayran bırakan Şemeş Karmiel, bu zorlu performansla bir defa daha ayakta alkışlandı. Ancak bu yılki gösterinin en çok konuşulanı şüphesiz 18 dakikalık dört şarkılık potpuriden oluşan ‘Galata’da bir Aşk Hikayesi’ dansı oldu. Şaman Dans Tiyatrosu’ndan profesyonel eğitmenlerin desteğiyle hazırlanan teatral dansta oyuncuların rol yapma yetenekleri su yüzüne çıkarken, kostümler de göz kamaştırıcıydı.

‘Artık Ağlama’ adlı lirik eserde gençler iki yıl önce hayatını kaybeden takım arkadaşları Alp Alkaş için dans etti. Danstan hemen sonra barkovizyonda görüntüleri aktarılan Alp için salon alkışlarla doldu.

Şemeş Karmiel’e yıllardır şarkılarıyla eşlik eden Buket Bahar’ın yanında bu yıl sahnede İsrail’i 1995 Eurovision yarışmasında temsil eden Liora Simon da vardı.

Bu özverili ekibin profesyonellere taş çıkartacak, uzun soluklu gösterilerinin hayata geçirilmesinde katkıda bulunan tüm sponsorlara teşekkür edilmesiyle masalsı gecenin sonuna gelindi.

Verda Hason Darsa’nın yanı sıra İsrailli Sanat Direktörü ve Koreograf Shlomo Maman’ın önderliğinde beş aydır çalışan ekip bu yıl da her sene olduğu gibi ülkemizi temsilen 28-30 Temmuz’da İsrail’deki Karmiel Festivali’ne katılacak.