AVİ AVİTAL, CRR Sahnesi’nde

Yaşayan en ünlü mandolin sanatçısı olarak değerlendirilen, 2010 senesinde Grammy Ödülü’ne aday gösterilen dünyaca ünlü şeflerle konserler veren Avi Avital, 29 Mart akşamı CRR’de müzikseverlerle buluşacak.

Tuna SAYLAĞ Sanat
25 Mart 2015 Çarşamba

Cemal Reşit Rey Konser Salonu muhteşem bir konser projesine daha ev sahipliği yapıyor.

Yaşayan en ünlü mandolin sanatçısı olarak değerlendirilen, 2010 senesinde Grammy Ödülü’ne aday gösterilen ve Mstislav Rostropovitch, Sir Simon Rattle gibi  dünyaca ünlü şeflerle konserler veren Avi Avital, 29 Mart akşamı CRR’de müzikseverlerle buluşacak. Türkiye’deki ilk konserini CRR’de verecek olan Avital’e Almanya’nın son yıllarda yıldızı gittikçe yükselen topluluklarından, Şef Meesun Hong Colemann yönetimindeki Kammerakademie Potsdam eşlik edecek. Konserde Vivaldi, Bach, Bloch, Bartok, De Falla ve Tsintsadze’nin eserlerinden oluşan bir repertuar seslendirilecek.

www.crrsk.org

 

Eytan İpeker ve Yoel Meranda’dan    ‘İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi’

Eytan İpeker’in yönetmenliğini, Yoel Meranda’nın da yapımcılığını üstlendiği; Devlet Sanatçısı, piyanist İdil Biret’in müzik yaşamını konu alan ‘İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi’ isimli belgesel film, özel gösterim başlığı altında Pera Müzesi’nde, 8 Nisan’da İstanbul Film Festivali kapsamında gösterilecek. Film, yedi yıla yakın süren  bir çalışma ile Amerika, Fransa, Belçika, Almanya, Türkiye’de yapılan çekimler ve Avustralya (ABC), Fransa (RTF), Türkiye (TRT) ve İngiltere (BBC) radyo-televizyon arşivlerinden yararlanılarak gerçekleştirildi.

 

Gülsün Karamustafa’ya Prince Claus Ödülü

Türk sanatının önemli isimlerinden Gülsün Karamustafa, görsel sanatlar alanındaki başarılı çalışmaları nedeniyle Hollanda’nın saygın ödüllerinden ‘2014 Prince Claus Ödülü’ne layık görüldü. 20 Mart akşamı Hollanda Sarayı’nda yapılan bir törenle sanatçıya ödülü takdim edildi.

Özellikle göç üzerine yaptığı çalışmalar, Karamustafa’nın 95 aday arasından seçilmesinde etken oldu. Prince Claus Ödülleri, kültür ve kalkınma alanlarında her yıl Afrika, Asya, Latin Amerika ve Karayipler’de, bulundukları toplumun gelişimine kültürel faaliyetleri ile olumlu etkide bulunan birey, grup ve kurumlara veriliyor.

 

Musa Albukrek ve Kopuz Oda Orkestrası’ndan iki konser

Keman sanatçısı Dr. Musa Albukrek, Kopuz Oda Orkestrası’nın Asya yakasında vereceği iki konsere solist olarak eşlik edecek. Konserlerden ilki, 26 Mart Perşembe akşamı Caddebostan Kültür Merkezi’nde, ikincisi ise, 1 Nisan Çarşamba Halis Kurtça Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Albukrek dinletilerde, Bach’ın Sol Minör Keman Konçertosu’nu seslendirecek. Konserlerde orkestra ayrıca Handel, Haydn ve Grieg’in eserlerinden oluşan bir repertuara da hayat verecek. Etkinliklerin başlama saati 20.00 olup giriş serbesttir.

Dört Mevsim Yalnızlık

Emel Kurhan’ın ‘Dört Mevsim Yalnızlık’ sergisi, 4 Nisan’a kadar Öktem & Aykut’ta ziyaret edilebilir. ‘Hem çok korkuyoruz yalnız kalmaktan, hem de can atıyoruz kapıyı çekip dünyayı dışarıda bırakmaya.’ Kurhan; coşku ve hüzün dolu, oyunbaz, çocuksu, sevecen ve maceraperest dünyasını, sergisi ile izleyicilerine hatırlatıyor. Galeri alanını tek kişilik bir ev olarak kurgulayarak ziyaretçileri bir mahreme şahit olmaya çağıran sanatçı, resim ve nakışı iç içe geçirerek ürettiği eserlerinde kırılgan ama iyimser yüreklerin çarpıntılı gelgitlerini yansıtıyor.

www.oktemaykut.com