4 yaşındaki çocuğun sünnetten kaçışı

Chase adlı dört yaşındaki Amerikalı çocuğu sünnet olmaması için saklayan annesi hakkında Florida eyaleti tarafından yakalama ve tutuklama emri çıkarıldı.

Dünya
23 Mart 2015 Pazartesi

Söz konusu yakalama emri, Heather Hironimus adlı annenin oğlunun sünnet  olup olmaması konusunda kocası ile mahkemelik olmaları ve kadının mahkeme oturumuna gelmemek için çocuğu ile birlikte kayıplara karışması sonucu çıkarıldı.

Kadının avukatı basına yaptığı açıklamada, çocuğun sünnetten ölesiye korktuğunu, ve dolayısı ile annesinin bu operasyonu istemediğini belirtti.

Çocuğun babası ise mahkemenin daha evvelki oturumunda verdiği ifadede, oğlunun tıpta ‘phimosis sendromu’ denilen bir rahatsızlığı olduğunu ve küçük tuvaletini yaparken zorluk çektiğini, doktorların buna çözüm olarak çocuğun acil olarak sünnet olmasını tavsiye ettiğini söyledi.

İkisi de Yahudi olmayan ebeveynlerin birbirlerine karşı açtığı dava Florida’da bir yıldır sürüyor ve medyada sünnet destekçileri ile sünneti kabul etmeyenleri karşı karşıya getiriyor.

4 yaşındaki Chase’in annesinin Facebook’ta çocuğunun adını vererek davasına destek arayışı, söz konusu mahkemeye başkanlık yapan Yargıç Jeffrey Dana Gillen’i de şoke etti.

Son mahkeme oturumunda konuşan Yargıç, annenin çocuğun kimliğini açıklayarak mahkeme kararlarına karşı geldiğini belirtti ve kadının tutuklanmasına hükmetti